Primeur: Hanzestad Zwolle, eerste stad met een hanzetas

Morgen worden de eerste hanzetassen gepresenteerd
Morgen worden de eerste hanzetassen gepresenteerd
Foto: Hanzetour.nl

De skyline van Zwolle vereeuwigd op een knalrode tas. De zogenaamde hanzetassen zijn ontwikkeld door Pacor.nl in samenwerking met fietsreisorganisatie HanzeTour.com. Morgen wordt de eerste tas, met de skyline van Zwolle onthuld. Dit gebeurt tijdens de Leveranciersdagen in Houten.

Hanzestad Zwolle, de hippe en historische hoofdstad van Overijssel, is de eerste Nederlandse Hanzestad die zich zo kan profileren met de knalrode tas. Niemand minder dan Maarten van Rossem vond het best een aardig idee om langs de Hanzesteden te fietsen en ondertussen iets te leren van de geschiedenis.

Hanzetour.com, geïnspireerd door de Hanze, organiseert meerdaagse fietstochten van Hanzestad naar Hanzestad en volgt daarbij de historische handels- en waterroutes. Zo fiets je door de IJsselvallei langs oude Hanzesteden als Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle tot aan Kampen. Natuur, cultuur en architectuur. Want elke Hanzestad heeft zijn eigen karakter en een herkenbaar stadsgezicht. Zutphen heet niet voor niets de Torenstad, Kampen heeft drie enorme stadspoorten en de Kogge, en Zwolle herken je van verre dankzij de opmerkelijke vorm van Museum de Fundatie en de Sassenpoort. 

Bestellen

De Zwolse Hanzetassenlijn is vanaf 2 september te bestellen op HanzeTour.com. Wie een andere favoriete Hanzestad heeft, de stadsgezichten van de andere Hanzesteden staan straks bij voldoende belangstelling op diverse soorten en maten als praktische en prachtige (fiets)tassen. De Hanzestad Zwolle tassen zijn online te bestellen op hanzetour.com De overige Hanzestedentassen zijn binnenkort te koop bij het Tourist Info kantoor van de Hanzesteden. 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen