Politie slaat met aanhouding vijf verdachten een hele grote slag in Zwolse drugsoorlog

Een flinke klap voor de Zwolse drugshandel met vijf aanhoudingen
Foto: Pixabay

Met de aanhouding van vijf verdachten heeft de politie een grote slag geslagen in de Zwolse drugsoorlog. De verdachten werden aangehouden op een aantal plaatsen op verdenking van handel in harddrugs. De aanhoudingen zijn onderdeel van een langlopend onderzoek van de districtsrecherche IJsselland. Tijdens deze actie worden ook zes woningen in Zwolle doorzocht.

De cocaïnehandel heeft in Zwolle geleid tot excessief geweld op straat. De gemeente Zwolle, politie, OM, Belastingdienst en RIEC pakken samen met andere overheidspartners deze drugshandel hard aan. In de afgelopen maanden zijn er al meerdere verdachten aangehouden. Dit afzonderlijke onderzoek leidde naar vijf mannen. Twee mannen van 20 jaar uit Zwolle, één 22-jarige man uit Zwolle, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 19-jarige man uit Zwolle.

Doorzoekingen

Tijdens de aanhoudingsactie worden ook zes woningen doorzocht. Het gaat om woningen aan de Jaq P Thijsselaan. de Tuinstraat, de Vrouwenlaan, de Staatssecretarislaan, de Plattenborgstraat en het Elandveld. Daarbij heeft de politie onder andere diverse voertuigen, dure spullen en een aantal vuurwapens in beslag genomen. De vuurwapens worden onderzocht op echtheid.

Kopstukken

“De districtsrecherche heeft de afgelopen maanden samen met de Regionale Recherche en het basisteam Zwolle heel hard gewerkt aan de verschillende onderzoeken. Dit heeft geleid tot meerdere aanhoudingen. Wij gaan er vanuit dat we daarmee een aanzienlijk deel van de dealers en kopstukken binnen de cocaïnehandel van de straat hebben gehaald. Daarmee hebben we een grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in Zwolle en in IJsselland,” zegt Ramon Arnhem, Districtschef IJsselland.

Signalen

“Iedereen moet veilig over straat kunnen gaan. Met onze partners werken we intensief samen aan het voorkomen van druggerelateerd geweld. Ook u kunt daar een bijdrage aan leveren als inwoner of ondernemer. Wees alert op signalen in de wijk of op bedrijventerreinen en meld dit. Dat kan ook anoniem. Samen voor een veilig Zwolle!”, aldus Riemer van Beem, teamchef Basisteam Zwolle.

Ontzettend trots

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is ‘ontzettend trots’ op de vijf arrestaties die zijn verricht in de drugsoorlog in zijn stad. Hij hoopt dat de rust voor de buurt daarmee terugkeert. Maar hij benadrukt dat het net zoiets is als grasmaaien. Je moet het bij houden. Het past volgens hem in het plan om de drugscriminaliteit en cocaïnehandel uit de stad te krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden