De ton gaat in top: veer tussen Zwolle en Hattem vaart weer

't Kleine Veer gaat weer varen.
Foto: Gemeente Zwolle

’t Kleine Veer begint om 10.00 uur met de eerste oversteek tussen Zwolle en Hattem. Iedere dag tussen 10.00 en 18.00 uur worden mensen overgezet. Door het coronavirus heeft het langer geduurd voor de boot weer kan varen.

Door de 1,5 meter afstand kunnen minder passagiers aan boord, namelijk 4 personen per vaart (6 indien men uit één gezin komt). Daarnaast kan het bij drukte voorkomen dat mensen wat langer moeten wachten.  Want de pont kan per uur tussen de 15 en 20 personen overzetten. Daarbij kunnen alle passagiers op een veilige manier (contactloos)  betalen.Wanneer op de wal of op het veer niet voldoende afstand gehouden wordt,  kan het zijn dat ’t Kleine Veer weer uit de vaart genomen wordt. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich hier aan houdt,  zodat er volop genoten kan worden  van veel fiets- en wandelplezier langs deze prachtige route.Doordat er voor de aanpassingen materialen besteld moesten worden, die vanwege de vakantietijd een langere levertijd hadden, heeft de in gebruik nemen van het veer langer geduurd dan gepland. Ook moesten de schippers opnieuw worden ingeroosterd.

Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden