CJIB krijgt het druk met alle boetes tijdens Zwolse carmeeting

Veel te hard rijden in beeld
Foto: Politie verkeer

Team verkeer van de politie heeft twee dagen met de videosurveillance rond Zwolle gereden en dat leverde talloze boetes op. Er werd vooral gesurveilleerd bij de carmeeting aan de Blaloweg. Een aantal bezoekers zal post thuis ontvangen vanuit het CJIB.

Op zaterdag werden twee rijbewijzen ingevorderd. Een beginnend bestuurder reed 165 km/u op de N35 nabij Wijthmen en een andere bestuurder reed gemiddeld 156 km/u over de A28 tussen Hattemerbroek en afslag Zwolle Zuid. Zondag reed een beginnend bestuurder gemiddeld 131 km/u over de Hasselterweg in Zwolle, de pieksnelheid lag ook nog eens boven de 150 km/u. Het rijbewijs van deze hardleerse bestuurder was overigens in 2019 ook al ingevorderd geweest in verband met een te hoge snelheid. Aangezien deze overtreding binnen de bebouwde kom plaatsvond zal er ook een 130-mededeling naar het CBR gedaan worden. Dat betekent dat er gekeken gaat worden of de bestuurder geschikt is om een auto te besturen.

CJIB

Het CJIB mag verder boetes uitschrijven voor zestien keer het overschrijden van de maximum snelheid. Voor het rijden met een geschorst rijbewijs, twee keer voor het rijden zonder verlichting in de nacht, het niet doorrijden bij groen verkeerslicht, rijden door een rood verkeerslicht, gladde voorbanden, niet volgen voorsorteerstrook, rechts inhalen, handheld bellen, structureel geen richting aangeven en het niet volgen van de verplichte rijrichting.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden