’t Kleine Veer gaat eindelijk weer varen

't Kleine Veer, de oversteek van Zwolle naar Hattem
't Kleine Veer, de oversteek van Zwolle naar Hattem
Foto: Gemeente Zwolle

De oversteek van Zwolle naar Hattem gaat op 10 augustus weer varen. Dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur worden mensen overgezet. Door het coronavirus heeft het langer geduurd voor de boot weer kon gaan varen.

Door de 1,5 meter afstand kunnen minder passagiers aan boord, namelijk 4 personen per vaart (6 indien men uit één gezin komt). Daarnaast kan het bij drukte voorkomen dat mensen wat langer moeten wachten.  Want de pont kan per uur tussen de 15 en 20 personen overzetten. Daarbij kunnen alle passagiers op een veilige manier (contactloos)  betalen.

Wanneer op de wal of op het veer niet voldoende afstand gehouden wordt,  kan het zijn dat ’t Kleine Veer weer uit de vaart genomen wordt. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich hier aan houdt,  zodat er volop genoten kan worden  van veel fiets- en wandelplezier langs deze prachtige route.

Voorbereidingstijd

Doordat er voor de aanpassingen materialen besteld moesten worden, die vanwege de vakantietijd een langere levertijd hadden, heeft de ingebruikname langer geduurd dan gepland. Ook moesten de schippers opnieuw worden ingeroosterd.

Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen