PvdA: ‘laadangst’ kan worden voorkomen door stadsbreed netwerk oplaadpunten

Er moeten in Zwolle meer laadpalen komen om elektrisch rijden te stimuleren
Er moeten in Zwolle meer laadpalen komen om elektrisch rijden te stimuleren
Foto: Pixabay

PvdA’er Mart oude Egbrink pleit voor meer laadpalen in Zwolle. Hij wil een stadbreed netwerk: “Het wordt tijd dat we elektrisch rijden serieus gaan nemen. Tijd ook dat we stoppen met wachten op aanvragen, en actie gaan ondernemen. Zwolle kan ‘laadangst’ bij haar burgers voorkomen, door een stadsbreed netwerk uit te rollen. Zorg voor veel meer laadpalen in Zwolle, dan komt niemand ongewild stil te staan.”

Er moeten ieder jaar minimaal 350 laadpalen in Zwolle bijkomen. De gemeente zet nu tot 2022 in op tweehonderd laadpalen. Maar inmiddels blijkt dat aanvragers soms wel tot een jaar moeten wachten op een laadpaal. “Koop je in die tijd al wel een elektrische auto of wacht je op die paal?”, vraagt oude Egbrink zich af. “En wat te denken van de doelstellingen die de gemeente zichzelf heeft opgelegd qua aantallen en qua klimaat, die haal je zo nooit.”

Stadsbreed netwerk

Wat de PvdA betreft moeten palen dan ook niet alleen worden geplaatst daar waar de behoefte is. De gemeente dient zo snel als mogelijk te zorgen voor een stadsbreed netwerk dat toekomstbestendig is. Alleen dan kun je laadangst, bang zijn om te stil te vallen, voorkomen. En ook belangrijk, hiermee kunnen we onze klimaatdoelstellingen halen.

Zowel over het tempo van het plaatsen als over de aantallen te plaatsen laadpalen, maakt de PvdA zich zorgen. Daarom stelt oude Egbrink vragen aan het college en moedigt hij de gemeente aan om zelf regie te nemen bij het plaatsen van laadpalen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen