Hanzekwartier wordt broedplaats voor talent

Hanzekwartier, nieuwe broedplaats in de spoorzone
Hanzekwartier, nieuwe broedplaats in de spoorzone
Foto: Gemeente Zwolle

Talent kan groeien in het Hanzekwartier, midden in de spoorzone. Negen partijen hebben de handen ineen geslagen om samen het Hanzekwartier nog meer tot leven te laten komen.

Of je nou student of startende ondernemer bent. Of als bedrijf de volgende stap wil zetten. Hier wil iedereen met een technisch en creatief hart zijn. Dit is de plek om te wonen, werken en leren voor iedereen met een nieuwsgierige blik naar de toekomst. Want in het Hanzekwartier barst het van de innovatie, samenwerking en onderzoek.

Hanzekwartier

Het Hanzekwartier is dé schakel tussen landgoed Schelle en de voormalige NS werkplaats. De afgelopen jaren is er met inzet van de Vrienden van Hanzeland al veel veranderd. Het resultaat van deze samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en overheid wordt hier straks nog meer zichtbaar. Slimme oplossingen voor mobiliteit geven ruim baan voor vergroening en het transformeren van een kantoren- en onderwijspark naar een plek waar wonen, werken, leren en ontmoeten samenkomen. Een innovatief centrum van Regio Zwolle wat de toekomst letterlijk een thuis geeft. Een plek waar delen de nieuwe realiteit is.

Spoorzone

In de Spoorzone werken partijen samen aan de toekomst van het gebied. In het deelgebied Hanzekwartier vormen de ontwikkelaars Urban Innovators, BPD, Nijhuis Bouw en City Developer-S, corporaties deltaWonen en SWZ, onderwijsinstellingen Hogeschool Windesheim en Zone.college en de gemeente Zwolle samen één coalitie. De partijen tekenden een convenant. Samen nemen deze partijen het voortouw voor het gebiedsplan van het Hanzekwartier en gaan de volgende stap zetten en de ideeën verder concretiseren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen