Een wietplantage, dealen van drugs, opslag van gestolen spullen in de garagebox? Kan het jou wat schelen?

Meld criminele zaken bij misdaad anoniem
Foto: Pixabay

Wietplantage in de buurt? Dealen van drugs? Opslag van gestolen spullen in de garagebox? Kan het jou wat schelen?

Dit soort zaken maken je buurt er niet prettiger op. Sterker nog, het kan voor jou of je buurtgenoten gevaarlijke situaties opleveren. Denk maar aan de wietplantages die vrijwel altijd brandgevaarlijk zijn. Je zult er maar naast wonen…

Het melden van ‘ongure zaken’ is niet hetzelfde als ‘verraden’. Criminaliteit en crimineel gedrag mag nou eenmaal niet. Een melding kan soms erger voorkomen of misdaden oplossen.

Bellen met Meld Misdaad Anoniem heeft 3 voordelen:

1. Het is écht anoniem: de medewerkers van Meld Misdaad Anoniem nemen meldingen alleen maar aan als de melder op geen enkele manier bekend kan worden. Je telefoonnummer  wordt ook nergens opgeslagen. Het komt erop neer dat je criminele toestanden bij de politie bekend kan maken, zonder dat jij ooit bekend zal worden.

2. Politie komt écht in actie: Meld Misdaad Anoniem zet meldingen meteen door naar de politie van de stad of wijk waar het zich afspeelt. Het betreffende basisteam leest alle meldingen en komt ook in actie. Dat hoeft niet onmiddellijk een inval of iets dergelijks te zijn; het kan ook een ‘plusje’ zijn bij een persoon die toch al een tijdje in de gaten wordt gehouden en waar de politie informatie over verzamelt.

3. Jij neemt écht je verantwoordelijkheid: Je bent geen snitch als je kiest voor de veiligheid van je woonbuurt. In tegendeel: je steekt je nek uit en je neemt verantwoordelijkheid voor jou en je wijk.

Zwolle en politie stimuleren de komende maanden het doen van meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Het is bedoeld om de stad veiliger te maken. Help door het te melden als je op de hoogte bent van een misdaad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden