Anna van der Breggen en Kirsten Wild actief in virtuele Tour de France

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen
Foto: Redactie

De Tour de France zou afgelopen weekeinde van start zijn gegaan, maar deze is verschoven naar naar eind augustus. Toch worden etappes verreden. Organisator ASO en Zwift hebben een virtuele uitgave op het programma staan. Deze start zaterdag.

In deze virtuele Tour de France starten twee Zwolse vrouwen: Anna van der Breggen en Kirsten Wild. Zij rijden voor de mannen uit in de zes virtuele ritten en worden in drie weekeinden verreden. De eerste twee ritten worden verreden rondom Nice. Zaterdag is een rit over 36 kilometer met een heuvelachtig karakter en zondag wordt een bergrit verreden. Het weekeinde daarna zijn twee ritten in Noord-Oost en Zuid-west Frankrijk over 48 en 45 kilometer. Zaterdag 18 juli wordt het smullen als de renners de Mont Ventoux op gaan. Het wordt een bergrit die eindigt bij Chalet Reynard, een plek die iedere wielrenner kent. De laatste kale kilometers naar top, waar ook het monument voor Tommy Simpson staat, wordt niet verreden. Tot slot worden de 42 slotkilometers op de Champ Elysées in Parijs verreden.

Van der Breggen en Wild krijgen sterke tegenstanders zoals Chantal van den Broek-Blaak, Marianne Vos, Marta Bastianelli, Lisa Brennauer en Lizzie Deignan. Bij de mannen staan naast Mathieu van der Poel ook Julian Alaphilippe, Nairo Quintana, Mads Pederson, Geraint Thomas en Egan Bernal aan de startstreep. Tevens is het de terugkeer van Chris Froome in het peloton.

Op 4 juli beginnen de wedstrijden, die telkens een uur duren. Begonnen wordt altijd met de vrouwenwedstrijd, daarna volgt direct de mannenrace. De ritten worden telkens verreden op dezelfde parcoursen en zijn te zien in 130 landen.

Schema:

04/07: etappe 1: Nice (36,4 km/heuvelachtig)

05/07: etappe 2: Nice (29,5 km/bergachtig)

11/07: etappe 3: Noord-Oost Frankrijk (48 km/vlak)

12/07: etappe 4: Zuid-West Frankrijk (45 km/heuvelachtig)

18/07: etappe 5: Bergrit Chalet-Reynard (22 km)

19/07: etappe 6: Champs Elysées (42 km)

  • De wedstrijd is in Nederland te volgen via de NOS en Eurosport

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen