Vliegende Brigade zoekt nieuwe klussen

De Vliegende brigade aan het werk
De Vliegende brigade aan het werk
Foto: Nico Kloek

De Vliegende Brigade is een enthousiaste vrijwilligersgroep onder leiding van ecologen bij Landschap Overijssel. Vooral klussen op het gebied van soortenbescherming waar hand- en/of precisiewerkzaamheden nodig zijn, lenen zich goed voor de Vliegende Brigade. Vanaf september is er weer ruimte voor nieuwe klussen. Aanmelden van klussen kan weer.

Vrijwilligers van de Vliegende Brigade werken jaarlijks vanaf september tot aan het broedseizoen in maart op verschillende plekken in de Overijsselse natuur. Op twee woensdagochtenden per maand zetten ze zich in voor  soortenbescherming. Dit doen ze onder begeleiding van ecologen bij Landschap Overijssel. De werkzaamheden zijn divers maar vooral specialistisch; van het bekalken en zaaien van bijzondere planten tot en met het onderhoud van houtwallen. Vaak zijn het klussen die niet geschikt zijn voor grote machines, maar die zich lenen voor hand- en/of precisiewerkzaamheden waar terreinbeheerders zelf niet aan toe komen.

  • Vanaf september heeft de Vliegende Brigade weer ruimte voor nieuwe klussen. Zie jij ergens kansen voor een bedreigde dier- of plantensoort? Bijvoorbeeld op een natuurterrein of erf? Neem dan contact op via: www.landschapoverijssel.nl/nieuws/vliegendebrigade

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen