Shortcut naar de Veluwe langere tijd niet te gebruiken: Spoolderbergweg gaat er een maand uit

De Spoolderbergweg en de brug gaan in renovatie
Foto: Google Maps

De kortste route naar de Veluwe wordt voor een viertal weken afgesloten. De Spoolderbergweg en Spoolderbergbrug gaan een maand uit de roulatie vanwege werkzaamheden. Op 6 juli gaat de weg dicht en op 1 augustus weer open.

Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn deze week en volgende week op de Oude Veerweg bij de brug meerdere dagen per week stremmingen voor het autoverkeer. De aannemer plaatst dan materieel.

Renovatie

De werkzaamheden aan de Spoolderbergweg bestaan voornamelijk uit het vervangen van het asfalt, de Spoolderbergbrug ondergaat een grondige renovatie. Dit betekent onder meer grootschalig herstel van beton en het behandelen van staal tegen weersinvloeden. Om al het werk goed uit te voeren, worden zowel het draaibare deel als het vaste brugdeel opgetild.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden krijgen bewoners van de Spoolderbergweg, Ruiterlaan en omgeving met hun auto tijdelijk toegang via de Thyssenbrug, dit is de fietsbrug naast de Spoolderbergbrug. Bewoners van de Oude Veerweg en omgeving kunnen de wijk bereiken via de Beukenallee. Vanwege de volledige stremming gelden er diverse omleidingen. Deze staan aangegeven met gele borden.

Omleiding lijnbussen

De lijnen 100, 203 en 204 kunnen tijdens de werkzaamheden ook geen gebruik maken van de Spoolderbergweg. Deze lijnen worden omgeleid via de A28. Hierdoor vervalt de halte Het Engelse werk voor deze lijnen. Voor lijn 100 vervalt tevens de halte IJsselbrug. Ter hoogte van de rotonde Zuiderzeestraatweg – Oostersedijk wordt een tijdelijke bushalte ingericht, zodat een overstap tussen de lijnen 100, 203 en 204 tijdens de omleiding mogelijk blijft. De omleiding van de lijnbussen kan voor een aantal haltes gevolgen hebben voor de vertrek- en aankomsttijden.

Check voor vertrek daarom altijd de actuele reisinformatie via 9292OV.nl.

Zie ook www.zwolle.nl/spoolderbergweg voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden