Waterbeleving pur sang: huur een boot en beleef de Zwolse grachten en de stad heel anders

Relaxt peddelen door de Zwolse grachten
Foto: Redactie

Vergeet het varen in Amsterdam, ga naar Zwolle. Met zo’n zes kilometer stadsgracht en vaarmogelijkheden in onder meer het Almelose Kanaal of een uitstapje op het Zwarte Water wordt varen in Zwolle een absolute belevenis. Want vanaf het water ziet de stad er totaal anders uit. Zwolle is populairder dan ooit.

De Zwolse grachten bestaan ruim 700 jaar en zijn onlosmakelijk verbonden met de historische binnenstad. Een stad met een rijke geschiedenis. Waterbeleving voegt dan echt iets toe aan een bezoek aan Zwolle. Het is een onbekend stuk Zwolle dat alleen vanaf het water gezien kan worden. De overblijfselen van de stadsmuren, de historische gevels en schitterende herenhuizen langs het water geven een andere dimensie aan het beleven van Zwolle. Wie op zoek is naar natuur en rust vaart de stad uit via het Zwarte Water of het Almelose Kanaal.

Vanwege de aantrekkingskracht van het Zwolse water zijn vier bootverhuurders actief in Zwolle. De meeste boten varen op elektrische motoren om zo rustig rondom de stad te varen. Wie op zoek is naar meer avontuur kan ook bootjes met benzinemotoren huren om bijvoorbeeld een dagtocht te maken naar Hasselt of de Vecht op te varen richting Ommen.

Het kortste rondje rondom de binnenstad kost ongeveer 45 minuten, de langere route duurt zo’n 75 minuten. Daarbij kan natuurlijk altijd een uitstapje worden gemaakt in het Almelose Kanaal of zelfs op het Zwarte Water.

Bootverhuur

Wie een boot wil huren kan terecht bij Hiawatha ActiefSchoone BootverhuurRondvaart Zwolle en Boot huren Zwolle. De verhuurders beschikken over tal van mogelijkheden om door de Zwolse grachten te varen. Niet alleen met een bootje, maar ook kan op de sup of met de waterfiets de stad worden verkend.

Let goed op

  • De maximum vaarsnelheid is 6 kilometer per uur in de Zwolse grachten en het Almelose Kanaal. Dat is ongeveer net zo snel als flink wandelen.
  • Probeer geen overlast te veroorzaken bij de waterbewoners
  • Liever geen geluidsapparatuur meenemen aan boord of luide muziek laten horen
  • Kinderen die niet kunnen zwemmen: doe een reddingsvest om
  • Denk aan dieren zoals nestelende watervogels
  • Gooi geen rommel in het water, bij iedere bootverhuurder kan men afval dumpen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden