ChristenUnie pleit voor een corona-zomervakantieplan voor de Zwolse jeugd

Lekker ravotten deze zomer, zij het voor veel kinderen thuis
Foto: Pixabay

Gerdien Rots van de ChristenUnie wil een corona=zomervakantieplan voor de Zwollenaren die deze zomer thuis blijven en niet op vakantie gaan: “Laten we kijken naar wat er wél kan!” luidt de oprroep

Met name veel kinderen en jongeren uit gezinnen die niet of korte op vakantie gaan, zullen behoefte hebben aan activiteiten in eigen stad. “Bovendien ligt hier een kans om de jongeren uit gezinnen met een extra ondersteuningsvraag, te blijven zien en ondersteunen,” stelt Gerdien Rots. Daarom roept de ChristenUnie op om samen met organisaties in de stad te komen tot een Corona-zomervakantieplan. Ze krijgt daarbij de handen op elkaar van GroenLinks, Swollwacht, CDA, PvdA en SP.

Zwolse organisaties en cultuurmakers willen samen de schouders eronder blijven zetten, om met in achtneming van de RIVM-voorschriften, toch leuke activiteiten te organiseren. Zij hebben behoefte aan een heldere en uitnodigende set van maatregelen waarmee zij bij hun activiteiten rekening moeten houden. Rots: “Voor deze organisaties en zzp-ers is het een mogelijkheid om toch nog enige inkomsten te genereren en voor alle Zwollenaren die thuis zijn in de aankomende zomer is het fijn als er iets te beleven is. De goede wil is er om daarbij de RIVM-richtlijnen te respecteren.”

Zomervakantie-activiteiten

Voor iedereen die deze zomer thuisblijft, is het plezierig als er activiteiten zijn om naar uit te kijken. Dat geldt in het bijzonder voor kinderen en jongeren die zes weken vrij zijn van school. Gerdien Rots: “Daar vragen wij aandacht voor en ruimte in de voorschriften. We willen bovendien dat er in de zomerperiode aandacht blijft voor de groep kwetsbare jongeren in onze stad. De gemeente heeft in de afgelopen maanden veel betekend voor jongeren uit onveilige thuissituaties en gezinnen met een extra ondersteuningsvraag. Aan hen is kinderopvang en onderwijs op school aangeboden. Daardoor is er nu contact met deze gezinnen. Om van betekenis te blijven voor deze kinderen, wil de ChristenUnie dat er ook in de vakantieperiode aanbod voor hen is.”

Landelijke oproep voor meer lokaal maatwerk

De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie zet zich landelijk ook in voor meer lokaal maatwerk. Samen met D66 stelt de ChristenUnie dat evenementen, die de RIVM-richtlijnen veilig in acht nemen, al eerder dan 1 september mogelijk moeten zijn. Aan Minister Ferd Grapperhaus is gevraagd om binnen de noodverordeningen voor zulke evenementen een uitzondering te maken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden