Man laat hond uit en vindt insluiper in de woning

Foto: Politie Zwolle

Een bewoner van de Kortenaeerstraat is zich rot geschrokken toen hij thuis kwam van het uitlaten van de hond. Hij troef een insluiper aan in zijn woning.

Partner Mariska vertelt het verhaal: ”Mijn vriend is vroeg in de ochtend de hond uitgaan laten en toen hij terug kwam zag hij dat de deur open was. Hij had de deur afgesloten toen hij wegging. Nadat hij de woonkamer in liep zag hij de deur van de kelder bewegen, deze deed hij open en zag een vreemde man staan. Hij schrok enorm, de man zei dat er nog een tweede persoon was dus heeft hij de man onze woning uitgewerkt. Hij is onze woning doorgegaan voor de andere persoon, maar heeft deze niet gevonden. Onze zoon en ikzelf lagen nog in bed op het moment dat de man in onze woning was. Het is onduidelijk hoe de man onze woning is binnengekomen, hij heeft twee telefoons en een smartwatch gestolen. De telefoons zijn terug, deze zijn gevonden twee straten bij ons vandaan door een eerlijke buurtbewoner.”

Achterna gelopen

”Mijn vriend is een klein stukje achter hem aangelopen, maar is in de straat gebleven. Daarna is hij teruggekomen om het huis te controleren. Ik heb de politie gebeld. Hierna is hij met de auto gaan rondrijden maar trof hem niet meer aan.” De dader is een lichtgetinte man met een zwarte leren jas en een petje. Hij heeft een vlassig snorretje. De politie is op zoek naar de dader, maar ook of de spullen nog ergens zijn aangeboden. Het gaat dan met name om de smartwatch, een zilverkleurige Samsung Galaxy S3. Wie meer informatie heeft kan bellen met 0900-8844. Ook mensen die wellicht een camera hebben kunnen de beelden nakijken of er iets te zien is van de dader.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden