Verkeerstoezicht blijkt hard nodig: excessieve hardrijders door politie van de weg gehaald

Even de gashendel optrekken: 182 kilometer per uur, waar 100 mag
Foto: Team Verkeer Politie

Dat verkeerstoezicht hard nodig blijft is wel gebleken. Het team Verkeer van de politie zag de nodige excessen in het verkeer en kon het bonnenboekje volschrijven.

Een motorrijder reed ruim 110 km/u, waar 60 is toegestaan, over de Zalkerdijk bij Zalk en hield geen rekening met fietsers. Passeerde een tegemoet komende fietser met 110 km/u en haalde fietsers in met 80 km/u met circa 1 meter tussenafstand. Rijbewijs ingevorderd. De Zalkerdijk is een klachtenlocatie omdat daar veel vaker veel te hard wordt gereden. Met name omdat de dijk een weg is waar het ‘fijn sturen’ is.

Overschrijding 104 km/u

Bij Hattem op de A50 ging een automobilist op de bon die 49 kilometer per uur te hard reed. Hij heeft het geluk dat hij op één kilometer na zijn rijbewijs mocht houden. Bonter maakte een automobilist het op de Kamperstraatweg in Kamperveen. Met een vaartje van 200 km/u racete hij langs de politiecontrole. Op de weg is 80 kilometer per uur toegestaan. Na alle correcties kwam de meting uit op 184 kilometer per uur, 104 kilometer te hard en logischerwijs moest de man zijn rijbewijs inleveren. Ook een motorrijder raakte het rijbewijs kwijt nadat hij op de Kamperstraatweg met een vaartje van 115 kilometer in het uur reed. Hier is 60 km/u toegestaan.

A28/A32

Bij het tankstation aan de A28 bij Rouveen trok een motorrijder zijn gashendel ver open en scheurde met 182 kilometer per uur weg, hij mocht 100. De man was die ochtend ook al bekeurd voor dertig kilometer te hard rijden. Hij mocht ook zijn rijbewijs inleveren. Tot slot jakkerde een automobilist 70 kilometer per uur te hard over de A32 tussen Meppel en Steenwijk. Hij reed 170 in plaats van 100 km/u

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden