Sekswerkers willen weer aan de slag

Sekswerkers willen niet wachten tot 1 september om aan de slag te gaan
Foto: Google Maps

Sekswerkers willen weer aan het werk en daarvoor is een protocol opgesteld.

In het protocol staat onder meer dat het bedlinnen na iedere klant vervangen gaat worden, dat ook objecten en oppervlakken waar zwaar wordt geademd gedesinfecteerd worden. Ook moeten de sekswerkers en klanten elkaars ‘vochtige ademzone’ vermijden en de sekswerkers passen daarop de werkzaamheden aan. Ook wordt voor en na iedere afspraak gedoucht. Daarnaast wordt er een-op-een gewerkt of met een koppel dat een huishouden deelt.

Vandaag is dit protocol aangeboden in Den Haag om corona-veilig te kunnen werken. De sekswerkers willen maandag alweer beginnen en niet pas 1 september, zoals de overheid wil. Het platform SekswerkExpertise, voor positieverbetering van sekswerkers, baseerde het protocol grotendeels op bestaande protocollen van andere contactberoepen, die een maand geleden weer begonnen met werken, zoals kappers, pedicures en schoonheidsspecialisten.

Brandbrief

Sekswerkers stuurden in mei een brandbrief aan het kabinet over het ontbreken van financiƫle ondersteuning nu ze vanwege de coronacrisis niet mogen werken. Ze voelen zich uitgesloten van coronahulp. Volgens een woordvoerster van de organisatie Proud dreigen er sekswerkers uit hun huis of club te worden gezet, omdat ze al drie maanden de huur niet hebben kunnen voldoen. Ook kunnen sekswerkers soms alleen nog maar brood eten, omdat er geen geld is voor warm eten.

  • Sekswerkers gaan heel streng om met hun gezondheid en met hygiĆ«ne, zo wordt benadrukt. Ze hebben minder geslachtsziekten dan gemiddeld, werd gesteld. Dat ze niet aan het werk mogen, is naar hun zeggen het gevolg van willekeur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden