Yvi trapt livestream tour af in Hedon 

De Zwolse singer/songwriter Yvi
Foto: Poppodium Hedon

De Zwolse singer-songwriter Yvi trapt op vrijdag 20 juni zijn livestream tour af in poppodium Hedon. Die avond zal hij z’n nieuwe EP ‘Control’online presenteren. De EP zou eigenlijk afgelopen april al uitgebracht worden maar werd uiteindelijk vanwege de Coronacrisis uitgesteld.

Maar in de tussentijd werd er werd zeker niet stilgezeten. Samen met Poppodium Hedon werd er gezocht naar een alternatieve releaseshow in de vorm van een livestream. Naast veel muziek zal er deze avond een minidocumentaire over het confronterende maakproces van de EP worden vertoond. Daarnaast krijgen kijkers online de kans om vragen stellen aan Yvi die hij op de avond zelf zal beantwoorden. De livestream zal gratis te bekijken zijn, daarnaast kan men middels een vrijwillige bijdrage de EP en merchandise aanschaffen. Ga voor meer informatie over de EP Release naar www.hedon-zwolle.nl

YVI is de naam van het soloproject van Diederick Brandsma. Zijn melancholische en verhalende songs bieden troost, zelfs als je er misschien niet naar op zoek was. De inspirerende alternatieve folk en indierock misstaat niet in het rijtje van Damien Rice, Glen Hansard en Bon Iver. Op de vijf nummers tellende EP ‘control’ beschrijft YVI de worstelingen die zich voordoen bij het nastreven van perfectionisme.  In 2019 lanceerde YVI zijn debuutalbum ‘A Few Words Of Comfort’ in een nagenoeg uitverkocht Hedon Zwolle. Ook speelde hij in een uitverkocht TivoliVredenburg als voorprogramma van The Slow Show en trapte hij 2020 af met een bomvolle show op het prestigieuze showcasefestival Eurosonic Noorderslag. 

Na de releaseshow in Hedon vervolgt YVI z’n tour onder andere langs Paradiso Amsterdam, Het Bolwerk Sneek en Metropool Hengelo. De optredens vinden plaats in verschillende bezettingen, waardoor elke livestream een bijzondere, vernieuwende ervaring zal zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden