De Halve Marathon van Hetebrij naar Hetebrij

Elles Hetebrij wacht zaterdag de loper op bij haar café
Foto: Elles Hetebrij

Elles Hetebrij en haar broer Wilfred houden zaterdag 13 juni een alternatieve halve marathon, dit komt in plaats van de door de coronacrisis afgelaste halve marathon van Zwolle. Er gaat gelopen worden van Wijhe naar Zwolle.

Een vijftal vaste gasten van café De Hete Bri hebben het initiatief genomen om toch een ‘rondje’ van 21.1 kilometer hard te lopen. Niet door het centrum van Zwolle, maar wel van Wijhe naar Zwolle. De start is om 10.00 uur bij Hetebrij Personenvervoer in Wijhe en de finish is in Zwolle bij café De Hete Brij aan de Nieuwe Markt. Evenals de Zwolse Halve ondersteunt PBN Music & Events ook deze halve marathon.

Zowel de taxibranche als de Horeca zijn hard getroffen door Covid-19. Om Elles Hetebrij en haar broer Wilfred een hart onder de riem te steken kwam stamgast Floris-Tjibbe van Weringh met het idee een halve marathon te lopen van Wijhe naar Zwolle. De route van precies 21,1 kilometer was snel uitgezet. Samen met vier andere stamgasten van het eerste uur loopt hij op 13 juni dus toch ‘een halve, samen met vier andere fanatieke lopers én stamgasten, die anders de Zwolse Halve hadden gelopen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden