Openluchtbad gaat zaterdag open: alle leden kunnen zwemmen, zij het wel met beperkingen

Saskia van Het Winkeltje is dolblij om weer te openen
Foto: Openluchtbad Zwolle

Burgemeester Peter Snijders opent zaterdag 13 juni om 11.00 uur het nieuwe seizoen van het Openluchtbad Zwolle. Na een kort openingswoord met aandacht voor de moeilijke omstandigheden waaronder de vereniging dit jaar haar deuren opent, zullen de aanwezige leden de eerste duik in het water nemen.

De lijnen liggen op aangepaste afstand klaar in het bad zodat alle leden veilig kunnen zwemmen op 1,5 meter van elkaar. Het water is verwarmd tot een heerlijke temperatuur en de voorste ligweides en tribunes zijn klaar voor gebruik. Het lijkt bijna een normale zomer.

Regulering

Vanwege de corona-situatie beginnen men het badseizoen met een regulering van het aantal badgasten. Ieder lid mag twee keer per week een uur zwemmen (plus een kwartier omkleedtijd vooraf en achteraf). Reserveren is verplicht via een nieuw online-reserveringssysteem. Dit is vanaf 12 juni bereikbaar via de website van het openluchtbad.

Inschrijvingen blijft achter

Maakte het bestuur zich vorig jaar nog zorgen over teveel aan leden. Het ledental stond op 7000 leden, inmiddels zijn er ‘slechts’ 2100 mensen die het abonnement hebben verlengd. Wie wil zwemmen kan in de voorverkoop nog tot vrijdag inschrijven. Wellicht dat er koudwatervrees bij de mensen in verband met de zwemmogelijkheden. Inmiddels is wel bekend dat de tribunes en voorste ligweides gebruikt mogen worden. Wellicht is er verdere verruiming nog mogelijk en dat biedt perspectieven. Men hoopt dat de andere 5000 leden zich ook nog inschrijven om het openluchtbad te steunen.

Het winkeltje van Saskia opent

Het winkeltje gaat weer open. Iedereen kan voor of na het zwemmen bij Saskia terecht in Het Winkeltje. Er mag vooralsnog geen friet of andere frituur worden verkocht. Maar een kop koffie of een ijsje gaat bij de badgasten er zeker in.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden