In navolging van Wezenlandenpark nu ook aandacht voor dood van Tomy Holten

De dood van Tomy Holten wordt herdacht
Foto: Keti Koti Dialoog Tafel Zwolle

Keti Koti Dialoog Tafel Zwolle houdt vanavond om 18.30 uur een herdenkingsbijeenkomst aan Tomy Holten. In maart van dit jaar overleed hij in een politiecel nadat hij was gearresteerd.

Het is overigens niet duidelijk of Tony (hij gaf zelf aan deze naam de voorkeur) is overleden naar aanleiding van zijn aanhouding en is wellicht een vergelijking met de dood van George Floyd niet terecht. Hij stierf op 14 maart nadat hij was aangehouden door de politie en enige tijd op de grond gehouden. Dit is te zien in een heftige video. Hij werd gearresteerd aan de Hogenkampsweg en daar is de herdenking. Keti Koti Dialoog Tafel Zwolle wil op de hoek Hogenkampsweg en Zerboltstraat bijeenkomen en een rij te vormen (op 1,5 meter afstand van elkaar) en elk – één voor één – bloemen neer te leggen en een paar seconden stil te staan bij Tony en de gevolgen van racisme en politiegeweld in ons land en de wereld. In solidariteit met de protesten door Black Lives Matter wil men op deze manier bijdragen bij aan meer bewustzijn en de roep om verandering.

Herdenking thuis volgen

De hele herdenking is ook thuis te volgen via Facebook livestream. Wie aanwezig wil zijn moet zich wel aan een aantal zaken houden. Zoals het afstand van elkaar houden, mondkapjes dragen, het nies en hoest-protocol en niet komen als men corona-achtige klachten heeft. Belangstellenden kunnen tussen 19.30 en 20.00 uur komen op de hoek van de Hogenkampsweg en Zerboltstraat

  • Op verzoek van de familie wordt de naam Tony gebruikt.  In gezamenlijk overleg is dit initiatief tot stand gekomen om een statement te maken tégen racisme en politiegeweld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden