Eerste paal geslagen voor bouw nieuwe WRZV-hallen

De bouw van de WRZV-hallen is van start gegaan
Foto: Gemeente Zwolle

Bouwbedrijf Pelikaan is gestart met de bouw van de WRZV-hallen. De eerste heipaal ging de grond in. De bouw duurt ongeveer een jaar, de oplevering van het sportcomplex is gepland in juni 2021. Dan kan er nog niet gesport worden omdat dan het buitenterrein en alles binnenin de hal ingericht wordt. Het is de bedoeling dat de nieuwe WRZV-hallen in september 2021 hun deuren openen.

De bouw van de sporthallen is een mijlpaal voor de sport in Zwolle en belangrijk voor de herontwikkeling van Voorsterpoort. “Ik ben trots dat dit prachtige gebouw, dat we nu alleen nog van artist impressions kennen, binnenkort echt hier op Voorsterpoort staat”, zegt wethouder René de Heer. “In 2021 kunnen Zwollenaren sporten in de moderne sporthal die hier dan staat. De huidige WRZV-hallen zijn zowel binnen als buiten Zwolle bij veel mensen bekend en geliefd, Ik durf te wedden dat de nieuwe hallen minstens net zo bekend, of misschien zelfs bekender en geliefder worden.”

Twee sporthallen

Het complex krijgt twee sporthallen die gekoppeld kunnen worden. Dit vergoot de gebruiksmogelijkheden. In en rond het gebouw komt een overzichtelijke en duidelijke routing en is er sprake van een extra ruime keuken om ook de belangrijke sociaal maatschappelijke functie te faciliteren.

Prachtig ontwerp

Hans Oosting, voorzitter WRZV-hallen: “Ik kan bijna niet wachten tot ik voet over de drempel van de nieuwe WRZV-hallen kan zetten. Het prachtige ontwerp voldoet op alle aspecten aan onze wensen, om onze huidige en toekomstige nieuwe gebruikers en natuurlijk onze bijzondere doelgroep, ook de komende 30 jaar te kunnen bedienen.”

Op 25 juni aanstaande is een officiële handeling om de start van de bouw van de WRZV-hallen te vieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden