CDA vraagt Corona-aandacht voor ondernemers in het buitengebied

Terra Nautic is een van de toeristische ondernemers in het buitengebied
Foto: Google Maps

De impact van het coronavirus is niet alleen in de stad groot, maar ook in het buitengebied van Zwolle komt de klap hard aan. De toeristische ondernemers hebben het zwaar. Voor campings als Terra Nautic en Vecht&Zo zijn het heftige tijden. Seizoen plaatsen zijn minder bezet omdat ouderen, die tot de risico-groep behoren, liever thuis blijven.

Toeristische bezoekers hebben te maken met de beperkingen waarbij onder andere de toiletgebouwen niet open mogen, zij komen niet of zij komen korter. Door fors minder overnachtingen
hebben deze bedrijven te maken met fors minder inkomsten. Voor (agrarische) bedrijven die producten aan huis verkopen (boerenverkoop) betekent het bijvoorbeeld dat zij zichtbare looproutes moeten inrichten en gebruik maken van handreinigingsgel.

Vechtdal Marketing

De bedrijven langs de Vecht maken gebruik van het merk Vechtdal. Dit met als doel om zoveel mogelijk bezoekers in het Vechtdal te ontvangen. Vechtdal Marketing heeft ter ondersteuning aan ondernemers een heel handig Vechtdal Corona-pakket samengesteld . Het college van Burgemeester & Wethouders van Hardenberg stelt voor iedere ondernemer gratis een pakket ter beschikking.  Het Zwolse CDA vraagt het college van Burgemeester en Wethouders of zij zicht heeft op de effecten van de corona maatregelen voor de Zwolse toeristische en recreatieve ondernemers in het buitengebied.

Coronaproof

Fractievoorzitter Jan Nabers: “Ook de Zwolse toeristische sector in het buitengebied wordt hard geraakt. Door samen met ondernemers de schouders eronder te zetten, toeristen – coronaproof – welkom te heten, kan de gemeente Zwolle een wezenlijke bijdrage leveren aan het aantal toeristen dat in Zwolle overnacht.” Naast bedrijven met toeristische overnachting, heeft het Zwolse buitengebied ook veel bedrijven die lokale (agrarische) producten verkopen. Het CDA Zwolle wil dat al deze bedrijven extra ondersteuning krijgen bij het implementeren van de corona-maatregelen. Als steun in de rug verwacht het CDA dat het Zwolse college – naar Hardenbergs voorbeeld – voor iedere ondernemer een Vechtdal (of vergelijkbaar) pakket beschikbaar stelt. Zo heeft ieder bedrijf alvast Vechtdal afzetlint, tape, vloerstickers, posters, hesjes en handreinigingsgel en kunnen toeristen coronaproof op bezoek komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden