Supertalent Rav van den Berg tekent bij PEC Zwolle

Het moment waar Rav van den Berg naar uitkeek: het tekenen van het contract
Foto: PEC Zwolle

Rav van den Berg wordt 7 juli zestien jaar en op dat moment gaat het contract in dat de 15-jarige verdediger tekende bij PEC Zwolle. Rav is de jongere broer van Sepp van den Berg die nu bij Liverpool speelt. Het is ook al de zesde jeugdspeler die een contract tekent bij de Zwolse club.

Rav van den Berg werd in de afgelopen negen maanden vooraf gegaan door jeugdspelers Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chirino als ondertekenaars van een contract. Voor de zeer talentvolle verdediger was de dag waarop hij zijn eerste contract ondertekende, er dan ook één om lang en met veel spanning naar uit te kijken, vertelde vader Thijs Jan van den Berg, eigenaar van Sportcampus De Pelikaan.

Heel speciaal

In het stadion aangekomen wachtte het grote moment en deed Rav hetzelfde wat broer Sepp, nu speler van Liverpool, begin 2018 voor het eerst deed; zijn handtekening zetten. Rav van den Berg zegt: ,,Dit voelt heel speciaal. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om hier vandaag te mogen zitten en mijn eerste echte contract te tekenen. Ik weet ook dat het nu pas allemaal echt gaat beginnen, maar heb daar natuurlijk heel veel zin in. Het was heel tof om na het tekenen met mijn familie het veld op te lopen waar het in de toekomst allemaal moet gebeuren.”

In zijn nopjes

Technisch manager Mike Willems is in zijn nopjes met de contractondertekening: ”Rav wordt deze zomer 16, al lijkt hij mede door zijn lengte al volwassen. Zo gedraagt hij zich ook op en naast het veld. Zijn talent heeft hem hier gebracht, maar niet alleen dat, ook met zijn instelling zit het wel snor. Bij de PEC Zwolle Voetbalacademie heeft hij zich buitengewoon goed ontwikkeld. Dat is overigens ook een compliment waard voor de academie en in het bijzonder Alexander Palland en Henk Brugge, die weer een toptalent hebben opgeleid en afgeleverd. Een mooie beloning ontving Rav afgelopen winter, toen hij met de eerste selectie in Spanje op trainingskamp mocht. Rav heeft een duidelijk doel voor ogen, heeft bij de Voetbalacademie zijn eerste stappen gezet en krijgt bij ons de kans om nu zijn vervolgstappen te zetten. Daarnaast heeft hij aan Sepp natuurlijk een geweldige broer en prima voorbeeld.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden