Bewonersavond Berkum in de vorm van een online talkshow

De bewonersavond is online te volgen
Foto: Pixabay

Berkum Energieneutraal houdt dinsdag 26 mei de eerste online bewonersavond van Berkum. Ondanks de coronamaatregelen wordt het project doorgezet en is er veel nieuws te melden. Bewoners worden uitgenodigd om vanuit de eigen huiskamer deel te nemen aan een interactieve informatieavond, die wordt gepresenteerd in de vorm van een live talkshow.

Hoofdonderwerp in de talkshow is de stand van zaken rondom het project Berkum Energieneutraal. Onder andere voorzitter Ben Koopman en projectleider Timo Veen schuiven aan bij Jan-Willem de Graaf, presentator van de avond. Timo Veen: ‘In 2018 hebben we al drie bewonersavonden georganiseerd, waarbij de opkomst steeds ruim boven de 100 personen uitkwam. Na wat tegenslagen in 2019, is er nu weer volop nieuws te melden. We zijn daarom heel blij dat we via deze online oplossing stappen kunnen blijven zetten. Behalve dat we Berkummers willen bijpraten, gaan we er ook echt iets leuks van maken.’

Berkum & duurzaamheid

Tijdens de uitzending blikken de gastheer en gasten samen terug op de afgelopen periode en kijken ze vooral vooruit naar de eerste fase van het project: het verduurzamen van 50 tot 100 woningen.  Het gesprek wordt afgewisseld met diverse videofragmenten rondom het thema “Berkum & duurzaamheid”. Met onder andere tips om gemakkelijk energie te besparen, een nieuwe editie van “Straatpraat” en zelfs een muzikaal optreden vanuit een Berkumse huiskamer. Bewoners krijgen ook de kans om live vragen te stellen en mee te doen aan een speciaal voor de bewonersavond ontwikkelde quiz.

Pilot verduurzaming woningen

Het project Berkum Energieneutraal zet in op drie sporen: het verduurzamen van woningen, een wijkenergiesysteem en het collectief opwekken van energie. Voorlopig ligt de focus op het eerste spoor, en dat is ook waar de bewonersavond over zal gaan. Belangrijke volgende stap in het traject is een Pilot Verduurzaming, waar 50 tot 100 huishoudens zich voor kunnen aanmelden. De bewonersavond zal hier meer informatie over verschaffen, waarna geïnteresseerden zich via een formulier op de website direct kunnen aanmelden.

Hoe, wat, waar?

De bewonersavond gaat op dinsdag 26 mei om 19.30 van start en duurt ongeveer een uur. Bewoners ontvangen ruim van tevoren alle benodigde informatie om virtueel plaats te kunnen nemen. De bewonersavond is ook voor niet-Berkummers live te volgen. Meer informatie volgt via www.berkumenergieneutraal.nl en de Facebookpagina: www.facebook.com/berkumenergieneutraal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden