VVD: offer auto’s op voor terrassen in de binnenstad

Meer terrassen en minder auto's in de binnenstad
Foto: Google Maps

De binnenstad als één groot terras. De VVD wil de auto inruilen voor tafeltjes en stoelen om zo de binnenstad van Zwolle aantrekkelijker te maken. Daarvoor moet de auto de binnenstad uit naar parkeergelegenheden buiten de grachten. Het is het meest opvallende idee dat de partij in haar tien puntenplan lanceert.

De VVD stelt dat in de nieuwe werkelijkheid van de na de coronacrisis er aanpassingen moeten komen. Nieuwe plannen voor een kleurrijk en authentiek centrum van Zwolle met ruimte voor ondernemers. In een aantal punten geeft de partij een voorzet over de nieuwe werkelijkheid.

Met het verbannen van auto’s naar buiten de grachten wil men meer ruimte scheppen voor terrassen in de stad. Voetgangers, fietsers en auto’s botsen als het gaat om de ruimte in de stad. ‘Het is passen en meten’ om iedereen door de straten te persen. Daarbij wil men het aantrekkelijker maken voor ondernemers om terrassen aan te leggen door kwijtschelding van de precariobelasting voor dit jaar. Ook moet men de al betaalde precario terugkrijgen voor de ongebruikte maanden. Ook het wonen in en om de binnenstad moet versneld worden in combinatie met onderhoud van wegen en parken.

supprtyourlocals

De lokale kracht moet sterker worden. Dat betekent dat er meer lokaal gekocht moet worden en daarbij moet ondersteuning komen om de lokale aanbod gemakkelijker aan de man of vrouw te brengen. Daarvoor is samenwerking nodig, maar ook meer bekendheid. Ook moet de gemeente meer lokaal kijken naar aanbestedingen en zoveel mogelijk in eigen stad ‘shoppen’.  Ook wil men moderne technologie inzetten door telefoonsignalen te monitoren en real-time communiceren over bezoekersstromen in en rond de binnenstad. Zo weten bezoekers wanneer het rustiger is en wordt grote drukte voorkomen. In het pakket zit ook een verruiming van de winkeltijden. Een ander speerpunt is de versoepeling van de regelgeving. Er moet lucht komen voor mensen om hun zaak zo goed mogelijk overeind te houden.

Coronacrisis

De VVD beseft ook wel dat de nieuwe werkelijkheid na de coronacrisis niet valt te voorspellen. Daarom is het belangrijk om na de te denken over ‘de nieuwe vragen’ die komen na de coronacrisis. Korte lijnen naar de overheden zijn essentieel omdat daar het speelveld wordt bepaald. Daarboven staat dat een goed ondernemersklimaat kleur en identiteit aan de Zwolse samenleving.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden