Isala start weer met afspraken op de polikliniek

Een verpleegkundige heet een patiënt welkom
Foto: Isala Zwolle

Isala start de reguliere zorg stap voor stap weer op. Het aantal coronapatiënten neemt ook in Isala steeds verder af. Daarom gaat vanaf donderdag 7 mei de zorg op de poliklinieken stap voor stap worden uitbreid. Ook is weer ruimte om het operatieprogramma uit te breiden.

Artsen bepalen welke patiënten als eerste naar het ziekenhuis kunnen komen. Vervolgens bellen medewerkers van Isala deze patiënten op. Patiënten hoeven dus niet zelf de telefoon te pakken. In dat gesprek wordt ook gecheckt of iemand misschien klachten heeft die mogelijk gerelateerd kunnen zijn aan corona. Daarnaast het verzoek alleen naar het ziekenhuis te komen. Als het niet anders kan, mag er een begeleider mee. Bij de ingang van de ziekenhuislocaties en de buitenpoliklinieken vindt weer een controle plaats. Medewerkers bij de ingang stellen vragen over klachten die mogelijk te maken kunnen hebben met een corona besmetting.

Zo veilig mogelijk

De poliklinieken heeft Isala de afgelopen dagen anders ingericht. Zo houden wij rekening met looproutes, voor de balies hangen schermen en wij houden rekening met de 1.5 meter afstand. Door te screenen bij de ingang en er voor te zorgen dat er voldoende ruimte is in de gangen en in de wachtkamers, willen wij de zorg zo veilig mogelijk maken.

Kijk voor meer informatie op de corona-informatiepagina

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden