Niet schrikken wie de buurman of buurvrouw naakt onkruid ziet wieden

Het is weer de eerste zaterdag van mei: naakt tuinieren
Het is weer de eerste zaterdag van mei: naakt tuinieren
Foto: Pixabay

Niet schrikken wanneer je dit weekend je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 2 mei namelijk de internationale dag van het Naakt Tuinieren!

De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 2 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen.

Therapeutisch

Het is voor veel mensen therapeutisch om in de tuin te werken. Bezig zijn met de natuur, zorgen voor levendigheid in de tuin, het geeft een mooi gezicht en soms ook lekkere geuren. Wetenschappers vinden dat deze activiteiten ook heel goed naakt kunnen worden uitgevoerd. Goed voor natuur, lichaam en geest dus. Al is het uittrekken van de kleren voor sommige mensen nog wel een dingetje. Het enige waarbij de drempel lager ligt om de kleren uit te trekken in het openbaar, is bij het naaktzwemmen. Niet raar natuurlijk, dan lig je in het water en ziet niemand verder iets.

Oppassen

Pas wel op wanneer je naakt gaat tuinieren. Het is ten eerste niet altijd toegestaan. Op veel plekken is het zo dat het alleen toegestaan is als andere mensen je niet kunnen zien. Bellen de buren de politie? Dan zou je zomaar een boete kunnen krijgen. Maar ten tweede moet je ook oppassen voor een rozenstruik of brandnetel. Het is al vervelend om je handen pijn te doen, laat staan de rest van je lichaam.

Weersvoorspellingen

Volgens de website weeronline.nl wordt het zaterdag een redelijk frisse dag, waarbij de temperatuur rond de 14 graden zal komen. Ideaal tuinweer is het eigenlijk ook niet echt, want er wordt regen verwacht. Dat scheelt wel omdat dan de tuin niet hoeft te worden gesproeid. Maar af en toe zal de zon zich toch wel laten zien. En echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen