Openluchtbad misschien open voor leden tot achttien jaar: het blijft nog wel even spannend of het kan

Kan er deze zomer worden gezwommen door de jonge leden?
Foto: Pixabay

Het Openluchtbad gaat misschien open voor leden tot 18 jaar. Het blijft nog even spannend. Dat schrijft het bestuur in het weekeinde dat het zwembad geopend zou worden. Maar dat gaat voorlopig nog niet door.

Het blijft nog even spannend of het bad open mag of kan. In de persconferentie van dinsdag 21 april heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt dat kinderen en jongeren van tot en met 18 jaar in de buitenlucht mogen sporten. Binnen die maatregel zouden buitenbaden ook op mogen, verwacht de Vereniging Sport en Gemeenten. Maar het is aan de gemeente om te beslissen. Burgemeester Peter Snijders maakt een zorgvuldige afweging; hij geeft pas zijn akkoord als zeker is dat het veilig en verantwoord is. De gemeente maakt die afwegingen in goed overleg met de Vereniging Openluchtbad Zwolle en de Vereniging Sport en Gemeenten.

Vraagstukken

Er is nog wel een aantal vraagstukken die opgelost moeten worden. Vast staat dat douches en kleedruimten gesloten moeten blijven. Verder moet men bedenken wat er moet gebeuren op heel warme dagen. De zwembadbranche stelt algemene protocollen op. Die worden binnenkort verwacht. Het gaat vooral om routing, hygiëne, veiligheid. Het bestuur en de beheerders denken hier ook al over na.

Openen is een mogelijkheid

Er ligt een behoorlijke uitdaging om het openen van het bad te realiseren. Het water van het buitenbad wordt vooralsnog niet als risicofactor gezien. Het openen van het Openluchtbad voor leden tot en met 18 jaar behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Het bestuur doet haar uiterste best om alle mogelijkheden te benutten, uiteraard binnen de gegeven maatregelen. Veiligheid en gezondheid blijven het belangrijkste. De komende week gaat het bestuur in overleg met de gemeente Zwolle om in juni (gedeeltelijk) open te gaan. De voorbereidingen hierop moeten begin mei al worden getroffen. Een groep vaste vrijwilligers is al het hele voorjaar bezig om het bad en het terrein klaar te maken voor de zomer.

Abonnementen

Als het bad begin juni open mag dan start de abonnementenverkoop begin mei. Dan kan men ook het vrijwilligerswerk in plannen, want als er gezwommen kan worden dan zijn mensen nodig voor toezicht, kassa’s, schoonmaak en dergelijke. Uiteraard neemt men de RIVM hygiëne-maatregelen in acht. Dat betekent onder meer dat men niet komt bij klachten en mensen in de risicogroep zijn gevrijwaard van vrijwilligerswerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden