Deventerstraatweg krijgt verhoogde voetgangersoversteek

Veiliger oversteken bij de Boni en Bristol
Foto: Gemeente Zwolle

De voetgangersoversteek over de Deventerstraatweg naar de winkels van Boni en Bristol worden veiliger gemaakt. Dit gebeurt door een zebrapad  aan te leggen op een verhoogd plateau. Er komen ook extra lichtmasten bij de oversteek.

De aanleg van de nieuwe oversteek start op maandag 20 april. Op 22 april zijn de werkzaamheden klaar. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de fietsoversteek naar de Hortensiatunnel opnieuw geasfalteerd.

Verkeersveiligheid

De zelfde oplossing van een zebrapad op een verhoogd plateau blijkt goed te werken in de Hortensiastraat. Vorig jaar heeft de gemeente in overleg met een aantal bewoners van de deze straat gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Hortensiastraat. Een van de genomen maatregelen is de aanpassing van de voetgangersoversteekplaatsen bij Hong Kong City en de Mozaïekschool. De bestaande zebra’s zijn daar aangelegd op een verhoogd asfaltplateau. Uit de uitgevoerde evaluatie blijkt dat de oversteek veiliger is geworden. Voetgangers worden beter gezien en de snelheid van de auto’s wordt wat geremd. Ook ervaren de bewoners geen trillinghinder in woningen. De omwonenden zijn tevreden over de aanpassing.

Klachten

Bij de evaluatie stelde een van de deelnemers voor ook de oversteek naar Boni/Bristol op deze manier aan te pakken. Omdat de gemeente al vaker klachten heeft ontvangen van omwonenden over de onveiligheid van deze situatie, is zij positief over deze aanpassing. De reacties van omwonenden bij de oversteek Boni/Bristol en van de ondernemers daar zijn tot op heden ook positief. De nieuwe situatie komt er uit te zien zoals in de tekening. De aanpassing kan worden betaald uit een provinciale subsidie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden