Mooie initiatieven: Ondersteun de lokale Zwolse ondernemer

Foto:

Sinds de uitbraak van de corona-crisis is er in Nederland al veel gebeurd. Er zijn lokale maaltijdbox-initiatieven ontstaan naar aanleiding van de landelijke #supportyourlocals. Er zijn ook Zwolse initiatieven.

Veel regionale horecazaken, groothandels en leveranciers zijn getroffen door de crisis die zich op dit moment in ons land voltrekt. Nederland zou Nederland niet zijn als er geen ondernemerschap wordt getoond. Veel restaurants zijn gestart met maaltijdbezorging aan huis en klanten kunnen gerechten afhalen. Om de sector als geheel een beetje te helpen ontstaan er over plaatselijke maaltijdbox initiatieven onder de noemen ‘Support Your Locals’ (vrij vertaald: ondersteun de lokale ondernemer).

Wat is Support Your Locals?

Op dit moment ontstaan er overal in ons land lokale initiatieven waarbij vraag en aanbod samenkomen. Veel consumenten zijn bereidt om lokale ondernemingen te ondersteunen door producten van hen aan te schaffen. Door het aanbod te bundelen in een lokale box met o.a. maaltijden, fruit, groente, vlees, vis, snacks en dranken wordt de consument een totaalpakket geboden. Voor een bedrag van rond de €45 (exclusief bezorgkosten) kan vaak al een goed gevuld Support Your Locals pakket worden besteld. Soms worden er ook speciale afhaalpunten ingericht. Het concept is dus wel iets anders dan bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Je ontvangt geen box met ingrediënten en recepten, maar losse producten van lokale ondernemingen, plaatselijke boeren & producten.

Welke lokale boxen zijn er?

Om een beeld te geven van wat je kunt verwachten bij dit soort boxen hebben we er een aantal voor je verzameld en op een rijtje gezet.

De Stadsbakker

Via de website lokalesupermarkt.nl van De Zwolse stadsbakker kunnen mensen uit de regio Zwolle producten kopen via de webshop. De producten zoals brood, verse zuivel (melk, kaas, yoghurt etc), vlees, vis en kleine maaltijden worden bij je thuisbezorgd of kunnen worden afgehaald. Door eerlijke prijzen te rekenen verdienen de lokale ondernemers hieraan een kleine boterham.

De Stadsboer

De Stadsboer brengt jouw biologische boodschappen bij je thuis. Op de Tippe en in de uiterwaarden langs de IJssel lopen de koeien. Ze zijn te ontmoeten op het Haagpad, het wandelpad dat is aangelegd om de natuur en kennis daarover te delen. De Stadsboer brengt het goede leven thuis. Dat doet men door biologische en duurzame basisproducten aan huis te leveren. (H)eerlijke zuivel, biologisch rundvlees, biologische kaas, vechtdal eieren, kortom: de basis die ieder huishouden telkens opnieuw nodig heeft. Ook is er een winkel in het hartje van Zwolle. Een prachtige plek waar de een mooie selectie van duurzame, biologische kwaliteitsproducten wordt aangeboden. Ook houdt men ontmoetingen over natuur & voeding en proeverijen van de producten. Bewust leven begint met verbinding, met elkaar, met kennis over biologisch leven, over dieren en de natuur.

De Zwolse stadslanderijen

De Zwolse Stadslanderijen is een coöperatie van boeren in de stadsrand van Zwolle. Ze hebben voedsel, en iedereen heeft een boodschappenlijstje. Zo eenvoudig kan het zijn.  Ze verkopen onze groenten, fruit, vlees, melk, kaas en eieren rechtstreeks aan de Zwollenaren. Lekker, biologisch en supervers eten is ook voor jou binnen handbereik! Door rechtstreeks bij de Stadslanderijen je voedsel te kopen, heb jij gezond en lekker eten en zorg je bovendien voor een net inkomen voor de boeren. Wij zorgen met onze manier van werken voor herstel van bodem, natuur en landschap rondom de stad. Kom eens kijken -na de coronacrisis- op de erven! Struin of fiets eens langs onze landerijen.

Bestellen bij Zwolle-eet.nl

Het is simpel om eten te scoren via Zwolle-eet.nl  Op deze manier steun je de lokale economie en geniet je zelf ook van de nodige voordelen! Dus goed voor de restaurants, en goed voor je eigen portemonnee! Er zijn ook restaurants die exclusief op Zwolle-eet staan? Neem snel een kijkje en bestel heerlijk eten bij je favoriete restaurant. Ontdek hoe lekker Zwolle is.

 

De Buurman

In de regio Zwolle heeft De Buurman een samenwerkingsverband opgezet met zijn Lokale Helden. Samen bieden zij per direct een box vol lokale producten aan die na bestelling thuis worden bezorgd. Jeroen Stegeman, eigenaar De Buurman VersLokaal: “Voedselproducenten zitten in zwaar weer en met #supportyourlocalsnl willen wij hen zoveel mogelijk steunen. Daarom maken wij voedselboxen waar iedereen blij van wordt! Ze zitten vol met gezonde producten zoals: groenten, fruit, zuivel, brood en vlees. Alle boxen zijn met veel aandacht voor hygiëne ingepakt. Bestel je vóór 14:00 uur? Dan bezorgen wij het de volgende dag (niet op zondag).

De Fruitman

De fruitmand van De Fruitman biedt een flinke dosis vitamines met een positief verhaal, waarin aandacht voor kwaliteit en oorsprong een grote rol spelen. Hierdoor schenk je niet alleen een pakket vol fruitgeluk aan de ontvanger, maar ook een flinke dosis geluk aan jezelf. Samen met een betrouwbaar netwerk van Lokale Helden, producenten en telers van fruit en andere levensmiddelen stelt De Fruitman de perfecte fruitmand samen. Die bezorgt hij vervolgens via de kortste weg van grond tot mond, of van plant tot fruitmand. Daar wordt toch iedereen gelukkig van…

 

 

  • We proberen deze lijst regelmatig te updaten om zo een actueel aanbod in Zwolle te tonen. Heb jij zelf een initiatief ontwikkeld of ken jij een regionaal concept dat hier zeker tussen hoort? Stuur dan even een berichtje door te mailen naar [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden