Het is belangrijk om lokale Zwolse ondernemers ondersteunen tijdens de coronacrisis

Koop niet online maar bij de winkelier in de stad
Foto: Nieuws.nl

Hoe? Wij leggen het je graag uit!

Tip 1. Winkel in Zwolle

Steun de lokale ondernemer! Dus probeer je geld vooral lokaal uit te geven. Of je nu zelf een bedrijf hebt en bepaalde zaken moet inkopen of als particulier je geld uitgeeft. Volg altijd de landelijke maatregelen. De ondernemers in Zwolle ontvangen je graag, nu even met gepaste afstand. Ze proberen de service en gastvrijheid zo goed als mogelijk hoog te houden. Dus als het in een winkel even te druk is kom op een later tijdstip terug.

Er zijn ook veel ondernemers die hun producten graag bij je thuis bezorgen. Neem hiervoor contact op met je vertrouwde ondernemer en spreek samen af wat de beste manier is om de lokale producten bij jou thuis te krijgen. Daarnaast zijn er winkels die op verzoek openen en winkels waarbij je bestellingen via social media (zoals Facebook of Instagram) kunt plaatsen.

Tip 2. Schaf cadeaubonnen aan

Wat je altijd kunt doen: cadeaubonnen of tegoedbonnen aanschaffen van de lokale ondernemer. Dus denk vooruit: heb jij binnenkort verjaardagen of iets te vieren? Schaf dan vooral cadeaubonnen aan van de favoriete winkel/horecagelegenheid van de jarige job.

Zo ondersteunen we de lokale winkelier of horecazaak, nu en op de langere termijn.

Tip 3. Zet je eigen bereik in

Heeft jouw favoriete winkel, café, restaurant of andere zaak een actie tijdens de ‘Coronacrisis’? Of hebben ze een oproep? Deel dat bericht meteen en zet zo je eigen social mediakanalen in om deze boodschap zo ver mogelijk de wereld in te helpen.

Dit kan door het te delen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of alle andere kanalen. Je draagt dan bij aan de naamsbekendheid van jouw favoriete bedrijf! Tag ook ons zodat we op de hoogte zijn, onze social media kanalen vind je helemaal rechts bovenin de pagina en anders hier: TwitterFacebook en Instagram

Tip 4. Stuur een berichtje

De ondernemers moeten op dit moment alle zeilen bijzetten! Stuur ze een berichtje, vraag of je iets kunt doen, misschien kun je helpen met bezorgen? Maar steek ze vooral een hart onder de riem. Ondernemers hebben nu jouw steun nodig. Door ze aandacht te geven, houden ze de energie om te blijven ondernemen en op creatieve manieren door te gaan om deze periode te overleven.

Tip 5. Maak gebruik van Zwolle Nieuws

Wij als Zwolle Neiuws zijn een belangrijk onderdeel in de communicatie, Via onze kanalen, zoals de website, facebook, twitter en instagram kunnen wij een groot bereik genereren. Dus laat het ons weten.

Dus:

Bied jij in deze coronatijd een extra dienst? Bezorg jij, terwijl je dat eerder niet deed? Of dat nu boeken zijn, levensmiddelen, maaltijden, medicijnen, scheermesjes, spijkers óf WC-papier. Is bezorgen voor jou geen optie, trof je extra maatregelen, blijft je onderneming open en zijn mensen welkom laat het weten!

We gaan daar op dagelijkse basis uitkiezen om apart te delen maar, als jij iets extra’s doet of organiseert voor een ander tag ons (zodat we op de hoogte zijn en we delen je plannen of actie). Wij hopen natuurlijk dat jullie veel gaan delen met ons en dat je ons helpt, jullie te helpen. Je mag en kan ook altijd mailen naar [email protected].

Voor winkeliers even dit: een slaatje slaan uit deze coronatijd wordt niet gewaardeerd, je prijzen blijven normaal, een kleine vergoeding vragen voor je extra dienst vinden we gewoon maar we hopen dat iedereen rekening houdt met mensen met een smalle portemonnee.

En tot slot

Laten we hopen dat alle maatregelen er voor zorgen dat deze crisis snel voorbij is. Dat kan alleen als we ons allemaal aan de maatregelen houden. Daarna zorgen we er voor dat Zwolle weer snel op stoom is. Help Zwolle! Vandaag, morgen en in de toekomst!

  • Steun de lokale ondernemer!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden