Dit is serieus: Isala zet tent bij ingang spoedeisende hulp voor triage van corona-patiënten

Als de toeloop van coronapatiënten toeneemt wordt de tent ingezet voor triage
Foto: Isala

Isala zet een triagetent neer bij de ingang van de spoedeisende hulp. Tot nu toe is het uit voorzorg, maar wanneer de toeloop van corona-patiënten flink gaat toenemen wordt de tent gebruikt om de zorgvraag te beoordelen.

Naar verwachting komt de piek met corona-patiënten de komende week. Dan wordt de druk op de ziekenhuizen ook groter. Het is onmogelijk te voorspellen hoe de curve van het aantal besmettingen zal verlopen en wie zich zal melden in het ziekenhuis. Het aantal met corona besmette mensen trekt als een deken over Nederland van zuid naar noord. In Nederland waren gisteren bijna 2500 mensen die positief testten en daarvan zijn er 76 van overleden. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Mocht de toeloop van patiënten flink toenemen dan kan het eerste onderzoek worden gedaan in de tent. Op deze manier kunnen verdachte of bewezen Corona-patiënten worden gescheiden van de overige patiënten. En zo wordt het besmettingsrisico flink verkleind. Voor patiënten is het belangrijk om te weten dat begeleiders NIET mee de tent in mogen. Wel wordt een uitzondering gemaakt voor kinderen. Dan mag een ouder mee de tent in.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden