Lege schappen en volle boodschappenkarren: waarom hamsteren geen goed idee is

13 mrt 2020, 22:24 Nieuws
schermafbeelding 2020 03 13 om 221706
Lege schappen en volle boodschappenkarren. Mensen die al voor openingstijd al voor de deur stonden te wachten. Hamsteren? Geen goed idee!
De maatregelen die de overheid gisteren afkondigde lijkt sommige mensen in de ‘overleefstand’ gestort te hebben of een stukje verder: de paniekstand. Maar is dat nu allemaal wel handig?

Nee, dus

Waarom zou je gaan hamsteren? Als de overheid duidelijke regels geeft wat je wel en niet moet doen om het virus in te dammen. Stel dat je nou ineens met 100 man in die winkel staat, dan moeten ze dicht!

Bezorgdiensten

Mensen werken thuis, de vrachtwagens die de supermarkten voorzien van inhoud, vinden ‘lege’ snelwegen. Bijna iedere supermarkt heeft tegenwoordig een bezorgdienst, maak daar gebruik van en bel je oude buurvrouw zonder internet even op of je voor haar ook wat kunt bestellen. Supermarkten zorgen juist nu dat de bezorgdiensten meer aan kunnen.
Personeel in de zorg, bij de overheid en het onderwijs werken (voorlopig) door, zij moeten nu zelfs een paar tandjes harder lopen. Als zij aan het werk zijn en jij haalt de schappen leeg, helemaal geen goed idee.

Horeca

Er zullen meer mensen boodschappen gaan doen omdat men minder uit eten gaat, het is allemaal al erg genoeg voor de horeca dat dit gebeurt. Laat de mensen in de supermarkten daarom gewoon hun werk doen, je maakt het er niet beter op voor een heleboel mensen door nu die schappen leeg te gaan halen.

Zeep, handgels en houdbare producten

Supermarkten verkopen op dit moment van bepaalde producten meer dan normaal. Zeep, handgels en houdbare producten zoals pasta. De distributiecentra liggen vol en ze bevoorraden winkels dagelijks meerdere malen. Samen met de collega’s, leveranciers, en transporteurs wordt er hard gewerkt om de schappen goed gevuld te houden. Op dit moment worden er meer mensen ingezet dan normaal.

Online kopen en thuis bezorgd

Mensen kunnen de supermarkten helpen door te doen zoals men dat normaal ook doet. Wel wordt er meer en meer online besteld en willen mensen het thuis hebben bezorgd. Normaal gesproken worden de boodschappen tot in de keuken gebracht, maar nu zetten de bezorgers de bestellingen bij de voordeur neer. Ook deze maatregel is bedoeld om persoonlijk contact te beperken. Al de bezorgers hebben in hun auto desinfecterende gel om na elke bezorging hun handen te desinfecteren.