Alles afgelast door coronavirus: welk oud-Hollands spelletje trekken we uit de kast?

Oud-Hollandse spelletjes
Foto: Eigen foto

De nieuwe maatregelen rondom het coronavirus heeft er voor gezorgd dat een groot aantal evenementen zijn of worden afgelast. Steeds meer publieke locaties sluiten de deuren. Dat betekent dat een lang weekeinde voor de deur staat. Het is weer tijd voor oud-Hollandse spelletjes.

De vraag is welk familiespel uit de kast wordt gehaald. Monopoly is goed voor een avond lang vertier. Wie heeft er nog een sjoelbak of een doos rummikub? Ook altijd goed om de sportieve strijd met elkaar aan te binden. Wie nog sportiever wil zijn kan altijd nog gaan zaklopen, ook leuk voor de buurt om onderling te strijden wie de beste zakloper van de buurt is. Of we trekken een paar stoelen uit huis en gaan de stoelendans doen.

Maar goed, wie dus in gezinsverband spelletjes wil spelen kan naast monopoly ook vijf op een rij gaan spelen of de Kolonisten van Catan te voorschijn halen. Ganzenborden is misschien ook wel een idee. Kortom: duik in de kast of in de kelder om te kijken welke leuke spellen er liggen te verstoffen. Aan de andere kant: in deze tijd kan natuurlijk ook iedereen de eigen ipad pakken en een spelletje gaan spelen zoals Mahjong, alle varianten van candy crush, Wie speelt er nog wordfeud?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden