Isala neemt maatregelen tegen coronavirus: kuchende mensen blijf weg uit het ziekenhuis

Wie corona-achtige klachten heeft moet even de regels goed lezen
Foto: Isala Ziekenhuis

Wie kucht moet wegblijven uit het Isala ziekenhuis. Er zijn maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen. De maatregelen gelden voor patiënten, bezoekers maar ook medewerkers.

Wie een afspraak heeft op de polikliniek en en twee of meer van de klachten heeft zoals koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid? Dan vraagt het ziekenhuis zelf contact met de polikliniek op te nemen. Er wordt dan een nieuwe afspraak gemaakt. Als het medisch noodzakelijk is om wel naar het ziekenhuis te komen, dan wordt er overlegd.

Op bezoek

Wie klachten heeft wordt aangeraden om niet op bezoek te komen. Wie wel op bezoek komt was dan eerst de handen goed en hoest en nies in de elleboog. Meer dan twee personen op bezoek is niet toegestaan. Deze beperking geldt niet voor bezoek aan de Intensive care, Kindergeneeskunde en aan patiënten in hun laatste levensfase.

Opgenomen in het ziekenhuis

Iedere patiënt die in het ziekenhuis ligt met twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid, testen worden voor de zekerheid getest op COVID-19. Dit doen doet men uit voorzorg. Mocht blijken dat een patiënt besmet is met het coronavirus, dan wordt diegene in isolatie verpleegd.

Schone handen

Voorlopig begroeten de ziekenhuismedewerkers zonder het geven van een hand dit omdat het virus gemakkelijk verspreid via een handdruk. Verder de tip om de handen schoon te houden door ze te wassen met water en zeep. Dit ook voor het bezoek of afspraak. Handen wassen is op alle afdelingen binnen Isala mogelijk. Maak daar vooral gebruik van.

Medewerkers

Ook het personeel wordt constant op de hoogte gehouden. Zo bezoeken de medewerkers geen bijeenkomsten meer als dit niet noodzakelijk is. Heeft een medewerker twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid? Dan gaat hij of zij niet naar het werk en houdt de gezondheid in de gaten.

Veelgestelde vragen

Zie ook: veelgestelde vragen aan Isala over het coronavirus

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden