Leerlingen Deltion College beleven militaire dag op de Prinses Margrietkazerne in Wezep

Dewi en Sanne uit Zwolle ervaren hoe het is om in een militair pantservoertuig te rijden.
Foto: Eigen foto

Zo’n 100 leerlingen van ROC Deltion College uit Zwolle beleefden een militaire dag op de Prinses Margrietkazerne in Wezep. VeVa (Veiligheid & Vakmanschap) leerlingen Sanne (16), Neline (16) en Dewi (17) uit Zwolle lieten hun talent zien in de schietsimulator, maken daarna een rondje in het pantservoertuig de boxer en zoeken met metaaldetectors naar verdachte voorwerpen in de grond.

Op de kazerne organiseren militairen van 11 Pantsergeniebataljon vier dagen lang ‘the Experience’. Tijdens deze dagen worden de bezoekers letterlijk meegenomen in het werk van de pantsergenie. De Landmacht is op zoek naar nieuw personeel; landelijk zijn er duizenden vacatures. Door leerlingen kennis te laten maken met het werk van pantsergenisten willen de militairen hen inzicht geven in hun werk, enthousiast maken en uitnodigen om na hun opleiding toch vooral bij de pantsergenie te komen solliciteren. Dewi ziet het wel zitten bij de pantsergenie, Sanne wil liever iets in de beveiliging.

11 Pantsergeniebataljon is onderdeel van de 43 Gemechaniseerde Brigade. Het bataljon zorgt voor gevechtssteun. Zo maken zij bijvoorbeeld hindernissen zodat een vijand niet snel kan oprukken en maken zij de hindernissen van de vijand ongedaan. Bovendien heeft de eenheid een compagnie met verschillende specialisten in huis op het gebied van chemische-, biologische-, radiologische– en nucleaire- stoffen, advanced search en genieverkenning. 11 Pantsergeniebataljon werkt regelmatig in opdracht van het openbaar ministerie bij het zoeken naar drugs, wapens enz. in strafzaken. De eenheid is al meerdere keren ingezet bij verschillende missies zoals in Litouwen en Afghanistan en bij de wederopbouw na orkaan Irma op Sint-Maarten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden