Vogelaars verzamelen: tienduizenden vogels te zien en te koop in IJsselhallen Zwolle

Vogels kijken in de IJsselhallen
Foto: Libema

De Zwolse vogelmarkt komt er weer aan. Op zaterdag 29 februari wordt in De IJsselallen de 71e editie gehouden . Met meer dan 600 standhouders en ruim 7500 bezoekers is de markt uitgegroeid tot de grootste markt van West-Europa.

Tijdens de Zwolse Vogelmarkt kunnen liefhebbers uren ronddwalen langs de vele, wettelijk toegestane, vogels die te koop worden aangeboden. De markt bestaat uit een oppervlakte van maar liefst 14.800 m2 en 3.000 strekkende meter aan verkoop tafels. Er is een gigantisch aanbod van vogels uit binnen- en buitenland.

Vogelaars

Het enorme aanbod aan gevederde vrienden staat voor de echte vogelaar – maar ook andere belangstellenden – garant voor een onvergetelijk dagje uit. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje Portugal, Polen, Tsjechië en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.

Leerzaam

Naast de enorme collectie van tienduizenden vogels worden er ook veel benodigdheden te koop aangeboden zoals boeken, kooien, verlichting en voer. Ook de verschillende speciaal-clubs – zoals die van bijvoorbeeld de vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten – zijn van de partij. De GGD is aanwezig met een informatiestand waarin voorlichting wordt gegeven over zaken als de papegaaienziekte.

Strenge controle

De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Vogels die niet voldoen aan de vereiste condities worden bij de ingang geweigerd. Bovendien zijn er de gehele dag twee dierenartsen aanwezig, die alles nauwlettend in de gaten houden. Op de Zwolse Vogelmarkt mag niet uit lopers verkocht worden. Vogels dienen in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier wordt streng op toegezien. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en aan de hand van strenge controles wil de organisatie deze naam hooghouden.

Tijden en prijzen

De Zwolse Vogelmarkt is op zaterdag 29 februari te bezoeken van 08.30 tot 14.00 uur. Via www.zwollevogelmarkt.nl zijn e-tickets te koop voor EUR 7,00. Aan de kassa bedraagt de entreeprijs EUR 8,00. Kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden