Bruggenbouwers maken het verschil

Zwolse bruggenbouwers vertellen hun verhaal
Foto: ZwolleDoet

Vanuit je eigen ervaring een verschil maken voor anderen en daarmee kwetsbare mensen activeren, inspireren en verbinden. Dat is wat deelnemers van de training Bruggenbouwers doen. Op woensdag 26 februari vertellen zij in het Stadhuis wat dit traject hen persoonlijk heeft gebracht en presenteren zij ieder hun plan. Van het helpen van jongeren met een rugzakje tot het ondersteunen van mensen die re-integreren in Nederland. Iedereen die benieuwd is naar de plannen is welkom!

Alle plannen komen voort uit eigen ervaring van de Bruggenbouwers. Steeds weer blijkt namelijk dat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt de doelgroep het best weten te bereiken. Zo richt deelnemer Maaike zich op het ondersteunen van mensen die willen re-integreren in Nederland na lange tijd in het buitenland te hebben gewoond. Zij ervoer zelf hoe lastig het was na jaren in het buitenland te hebben gewerkt om terug te komen. Gyan, ook een deelnemer van de training, worstelde met het omgaan met spanning. Sporten bleek voor hem de oplossing. Door nu zelf met groepen jongeren te gaan sporten hoopt hij anderen te helpen bij het vinden van ontspanning. 

Bruggenbouwers  

Bruggenbouwers zijn mensen die een verschil willen maken, omdat zij zelf hebben ervaren hoe lastig bepaalde situaties kunnen zijn. In de training staat het inspireren vanuit eigen ervaring dan ook centraal. Er wordt aandacht besteed aan het versterken van je eigen levenskracht en passie. Vervolgens leren de deelnemers netwerken en gaan ze op bezoek bij organisaties om hun plan uit te werken met professionals. De training is een initiatief van ZwolleDoet, Travers Welzijn, WijZ Welzijn en de gemeente Zwolle. 

Presentatie bijwonen

Ben jij benieuwd naar de plannen en wil je de presentatie van de Bruggenbouwers bijwonen? De presentatie vindt plaats op woensdag 26 februari van 14.00 tot 16.30 uur in de panoramazaal van het Stadhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden