Huishoudens in Diezerpoort kunnen afval scheiden: ROVA en gemeente plaatsen extra voorzieningen

Diezerpoorters krijgen meer mogelijkheden afval te scheiden
Foto: ROVA

Bewoners van de hoogbouwlocaties in Diezerpoort krijgen vanaf maart meer mogelijkheden om afval en grondstoffen te scheiden. De gemeente Zwolle en ROVA vinden het namelijk belangrijk grondstoffen en afval te scheiden. Van grondstoffen zoals PMD en GFT kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Daarom krijgen inwoners meer mogelijkheden hun afval te scheiden.

ROVA gaat PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) bij bewoners van flats en appartementen in Diezerpoort ophalen. Inwoners hoeven hun PMD dan niet meer weg te brengen naar bijvoorbeeld een verzamelcontainer bij het winkelcentrum in de buurt. Inwoners ontvangen via de post speciale PMD-zakken, waarin zij hun lege plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons kunnen verzamelen. ROVA komt dan één keer in de twee weken langs om deze zakken op te halen. Dit ingezamelde PMD wordt als grondstof gebruikt voor veel nieuwe producten. Bijvoorbeeld voor nieuwe verpakkingen, fleecetruien straatmeubilair of fietsonderdelen. Als de zakken op zijn, kunnen de bewoners van Diezerpoort gratis nieuwe zakken aanvragen via het ROVA-Klantcontactcentrum, de website van ROVA of via de ROVA-app.

Nieuw: Gft scheiden in Diezerpoort

Ook krijgen de hoogbouwbewoners van Diezerpoort de mogelijkheid hun GFT (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten) te scheiden. Het apart ingezamelde kan worden gerecyceld tot waardevol biogas en compost. Om het GFT gescheiden aan te bieden vraagt ROVA de inwoners of zij een container voor GFT willen ontvangen. Inwoners kunnen hun voorkeur aangeven bij de medewerkers van het ROVA-Klantcontactcentrum of via een speciale website.

Wijk voor wijk

De voorzieningen voor het afval scheiden bij hoogbouwlocaties is onderdeel van het Gemeentelijk Grondstoffenplan Zwolle. Wijk voor wijk krijgen bewoners van hoogbouwlocaties extra voorzieningen voor het gescheiden inleveren van afval en grondstoffen. Na de wijken Steeds meer huishoudens kunnen afval scheiden ROVA en gemeente plaatsen extra voorzieningen. Na de wijken Aa-landen, Stadshagen, Wipstrik en Zwolle-Zuid volgt nu Diezerpoort. 

GRIP-wagen en GRIP-kaart

In Zwolle zijn veel locaties waar versleten, kapotte, herbruikbare en recyclebare spullen ingeleverd kunnen worden. Piepschuim, of klein chemisch afval kan bijvoorbeeld ingeleverd worden bij één van de vaste halteplaatsen van de GRIP-wagen in de buurt. De GRIP-kaart laat inwoners in één oogopslag alle inzamelpunten in de buurt zien. De kaart is te vinden op www.zwolle.nl/gripkaart. Meer informatie over de GRIP-wagen is te vinden op www.rova.nl/grip

Meer informatie

Inwoners kunnen met vragen over deze veranderingen, of het scheiden van afval terecht bij de medewerkers van het ROVA-Klantcontactcentrum, 038-4273777 of via www.rova.nl/contact.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden