Anneke van Giersbergen (goes to church) niet welkom in Dominicanenkerk, wel in Academiehuis de Grote Kerk

Anneke van Giersbergen verplaatst het optreden naar de Grote Kerk in Zwolle
Foto: Eigen foto

Anneke van Giersbergen (voormalig The Gathering) zegt niet welkom te zijn in de Dominicanenkerk voor haar optreden op 25 april. Dat zegt ze op haar instagram.

Ze zegt: De Dominicanenkerk Zwolle-gemeenschap heeft hun afkeuring geuit en wilde dat mijn optreden werd geannuleerd, tenzij ik aan bepaalde voorwaarden zou voldoen, zoals het wijzigen van mijn uiterlijk en setlist. Ik ben dankbaar dat we het concert naar het Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle hebben kunnen verplaatsen. Gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe locatie.

Dat heeft ons erg verbaasd. Het tegendeel is waar. We waren nog in overleg over het optreden in de kerk en zagen goede mogelijkheden.Vanaf het begin is aangegeven dat in onze kerk optredens en concerten van klassiek tot populair mogelijk zijn, passend bij de katholieke geloofsgemeenschap en een gewijd kerkgebouw.”

Tattoos

”Als er een verbinding te maken is, geven we ruime mogelijkheden aan artiesten en bands. Om die verbinding te maken, hebben we haar een verblijf van twee dagen in ons klooster aangeboden. De setlist kon ongewijzigd blijven. Over haar kleding of tattoos hebben we geen uitspraak gedaan. Ook is er geen sprake van bezwaren van leden van de geloofsgemeenschap, aangezien die niet wisten dat wij hierover in overleg waren. Het optreden is door het management van Anneke van Giersbergen naar buiten gebracht toen het overleg nog niet was afgerond. Dat betreuren wij. Overigens, we willen nog steeds wel met haar in gesprek over een toekomstig optreden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden