Brullende tractoren tijdens indoor tractorpulling Zwolle

Motorisch geweld in de IJsselhallen: indoor tractor pulling
Motorisch geweld in de IJsselhallen: indoor tractor pulling
Foto: Dennis Vos

De liefhebbers van tractorpulling halen 7 en 8 februari weer hun hart op tijdens Indoor tractorpulling Zwolle in de IJsselhallen. Bezoekers uit alle windstreken van Europa om te komen genieten van ’s werelds sterkste motorsport: truck en tractorpulling Zwolle.

Trekkerweb Indoor Farmstock en Oliehandel.nl Indoor Tractorpulling voor de 37e keer genieten van spannende pulls en veel motorisch geweld. Wie dit evenement voor de eerste keer meemaakt weet niet wat hij ziet. Een oorverdovende krachtinspanning die na een seconde of 12 verstomd, gevolgd door luid applaus en gejuich van de fans. In totaal 12 klassen, ruim 100 verschillende wedstrijdmachines en vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland openen het eerste pullingweekend van 2020. De publieke belangstelling is bijzonder groot (met name voor de zaterdag). Wie erbij wil zijn doet er goed aan snel een ticket te kopen voor het te laat is.

Techniek en gezelligheid

Voor liefhebbers van motorisch geweld, techniek én gezelligheid is een bezoekje aan een indoor tractorpulling event een ware belevenis.  Zodra de eerste deelnemer van start gaat, staat het publiek op de banken, schudt de IJsselhallen op haar grondvesten en is het genieten geblazen van de sensationele deelnemers die werkelijk alle laatste pk’s uit de machines halen. Het doel is om een sleepwagen over de speciaal geprepareerde wedstrijdbaan zover mogelijk naar het einde van de baan te verplaatsen. De sleepwagen wordt steeds zwaarder en zwaarder waardoor het uiterste wordt gevraagd van de techniek onder de motorkap. Door al het motorische geweld is gehoorbescherming geen overbodige luxe tijdens dit event.

Vrijdag 7 februari

Op vrijdagavond verschijnen de sport en supersportklassen aan de start in Zwolle voor iedereen die van de pure diesel-techniek houdt. Maar liefst 50 verschillende machines zullen een geweldige show opvoeren in 5 verschillende klassen. Uiterlijk zijn deze deelnemers allemaal landbouwmachines, maar binnen de – strenge – regelgeving van de NTTO zijn al deze machines voorzien van meer Pk’s. De nationale deelnemers krijgen in twee klassen concurrentie uit het buitenland. Twee top-deelnemers uit Denemarken sluiten aan in deze Farmstock wedstrijd en zullen het de nationale deelnemers ongetwijfeld zeer moeilijk gaan maken!

Zaterdag 8 februari

Op zaterdag vertonen “de grote jongens” hun kunsten op de kleibaan in Zwolle tijdens Oliehandel.nl Indoor Tractorpulling. Om 11.00 uur start de 1e sessie met de Two Wheel Drives. Daarna is het de beurt aan de Light Modifieds. In deze klasse staan Nederlandse toppers, aangevuld met bijvoorbeeld Gators uit Denemarken en Green Monster Mitas uit Duitsland, op de baan. Het internationale gezelschap zal een oorverdovende en spectaculaire show neerzetten. Vervolgens is het de beurt aan de Limited Superstock klasse waarna de 1e sessie wordt afgesloten door de Unlimited Klasse. De turbine aangedreven machines en machines met V8 race motoren van deelnemers uit Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Italië zullen het publiek op het puntje van de stoel laten zitten. Het thuispubliek kan deze klasse weer genieten van het Zwolse Lambada team, maar ook van regiotoppers Bobcat sr en Rising Star.

De 2e sessie op zaterdag start met de Mini Unlimiteds. Kleine (max 950 kg wegende) machines die grote snelheden op de baan kunnen ontwikkelen. Met maar liefst 15 top-deelnemers aan de start uit Nederland (inclusief de Zwolse Lambada) Duitsland en Denemarken zal het publiek smullen van deze klasse. Vervolgens zijn de Vekoma Frictie Superstock deelnemers aan de beurt en de afsluitende klasse van het evenement is de Maxam-Tire Modified klasse. Met de lokale favorieten Lambada en The Judge (IJsselmuiden) op het toneel moet dit jaar deze klasse een ware uitsmijter worden.

Volop vermaak

Naast het bekijken van de wedstrijden kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in het rennerskwartier. Hier kan het publiek op de foto gaan met de deelnemers en de machines van heel dichtbij bewonderen. Bovendien zijn er stands aanwezig met gadgets en musthaves uit de sport.

Informatie 

Vrijdag 7 februari – Trekkerweb Indoor Farmstock – aanvang 18.00 uur.
Zaterdag 8 februari – Oliehandel.nl Indoor Tractorpulling – aanvang 1e sessie om 11.00 uur – aanvang 2e sessie om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.indoortractorpulling.nl.


Bijlagen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen