Ruth 350e lid korfbalvereniging Sparta

Ruth straalt als het 350e lid van korfbalclub Sparta
Foto: Sparta Zwolle

De vijftienjarige Ruth is door Sparta-voorzitter Peter van Gulik in het zonnetje gezet. Kledingsponsor Tjarko Muis had een speciaal shirt voor haar omdat ze het 350e lid van de korfbalclub is. Reden tot een bescheiden feestje, maar wel een nieuw hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

Twaalf jaar geleden verhuisde Sparta naar Stadshagen en dat legde de club geen windeieren. Inmiddels beschikken de korfballers over een schitterende veldaccommodatie en speelt het in de hoofdklasse. Daarnaast is er een jeugdafdeling die gestaag groeit. Ruth, het 350e lid, sluit aan bij de B2, en daar heeft ze heel veel zin in: “ik heb sinds mijn zesde gekorfbald, maar na onze verhuizing ben ik even gestopt. Maar ik miste de sport en de gezelligheid, dus ik ben blij dat ik nu bij Sparta kan spelen.”

Ambitie

De beleidsmakers binnen de club zetten daar ook op in, gestage groei vanuit de jeugd. Voorzitter Peter van Gulik hierover: “Onze ambitie is gericht op het ontwikkelen van dé korfbalclub en dat betreft niet per definitie de hoogst spelende club, maar een club die de zaken goed voor elkaar heeft”. En daar wordt aan gewerkt: zo is er bij alle jeugdteams bezetting bij de trainers, krijgen deze trainers de gelegenheid zich te scholen en zijn er coördinatoren voor afstemming met ouders en onderling met trainers. “Als je te snel groeit dan krijg je dat niet meer bemenst en lopen de leden je ook weer de deur uit,” zegt Van Gulik. “We zetten in op ledenbehoud en we werken aan verbinding van de ouders met de club, want zij zijn de vrijwilligers van de toekomst!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden