Stationsplein: bouwkuip van nieuwe ondergrondse fietsenstalling Stationsplein gerealiseerd

Wethouder Ed Anker
Foto: Gemeente Zwolle

Wethouder Ed Anker is gaan kijken hoe het er voor staat met de nieuwe ondergrondse fietsenstalling op -beter gezegd: onder- het Stationsplein. Er is de afgelopen tijd zo’n 25.000 kuub zand weggehaald.

Met het leeghalen van de bouwkuip is het diepste punt van zes meter bereikt. Daarom kan Boskalis Nederland beginnen met het betonwerk van de fietsenstalling. Bij zijn bezoek bracht Ed Anker warme saucijzenbroodjes mee voor de medewerkers en kreeg een rondleiding van Niels Munnik, projectleider van de gemeente Zwolle

Bouwkuip

Begin augustus 2019 is de aanleg van de bouwkuip voor de nieuwe Zwolse ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein gestart. Een bouwkuip is een tijdelijke, waterkerende constructie die nodig is om metersdiep in de grond bouwactiviteiten uit te voeren. De bouwkuip is ongeveer 120 meter lang, 45 meter breed en 6 meter diep. De grootte is te vergelijken met de oppervlakte van een voetbalveld. De bouwkuip maakte de aannemer met behulp van CSM-wanden. Deze speciale wanden houden grond en water tegen. De onderkant van de bouwkuip is met een speciale gel dicht gemaakt die met 6.500 dunne slangetjes is geïnjecteerd.

Buiten de bouwhekken kan iedereen het  werk aan de nieuwe fietsenstalling veilig bekijken. Ook online is het werk live te volgen via de webcams op www.zwolle.nl/stationspleinnoord.

fietsenstalling stationsplein
De bouwkuip onder het stationsplein

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden