Eerste Boulderhal opent de deuren in Zwolle

Boulderhal Roest opent de deuren in Marslanden
Foto: Boulderhal Roest

Boulderhal Roest opent 2 februari om 10.00 uurde deuren. Het is de allereerste boulderhal die Zwolle rijk wordt.

In de afgelopen jaren is sportklimmen een mainstream sport geworden. Boulderen is het snelst groeiende onderdeel binnen de klimsport. Boulderen is laagdrempelig en heeft een sterk sociaal karakter. Je kunt meteen beginnen, geen gedoe met touwen en verplichte cursussen. De wanden zijn vier meter hoog met dikke valmatten eronder.

Klimmen verbetert de algehele fitheid. Je traint er kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en behendigheid mee. Het is de perfecte manier om tijd door te brengen met vrienden en je hoofd tot rust te laten komen na een drukke studie- of werkdag.

Beginnen met boulderen

Heb je nog nooit geklommen? Kom langs en probeer het! Je hebt geen uitrusting, cursussen of klimpartner nodig. Er zijn genoeg makkelijke circuits om te ontdekken. Er zijn 9 circuits op kleur met elk 16 tot 18 boulders, waarvan één speciaal voor kinderen die sterk varieert in moeilijkheid. Elke week worden alles circuits op één wanddeel vervangen om het interessant en uitdagend te houden. In een circuit kom je een groot scala aan hellingshoeken en bewegingen tegen en krijg je een complete workout.

Nog nooit geboulderd? Geeft niks, neem schone sportschoenen mee, liefst met witte zolen (wellicht hebben we voor deze dag namelijk niet voldoende verhuurschoenen). Wij helpen je op weg.

Kinderen jonger dan 8 mogen helaas niet boulderen, voor hun is er een gezellige kidshoek. Jeugd tussen de 8 en 12 mag, vanwege de veiligheid, alleen onder directe begeleiding van een volwassene klimmen.

Boulderhal Roest zit op Sportpark Marslanden aan de Marsweg 10 in Zwolle.

www.boulderhalroest.nl

boulderhal in Zwolle
Boulderhal Roest

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden