#watjijdoet wil af van ‘stoffig’ imago vrijwilliger

Celine, vrijwilliger bij Hedon
Foto:

SamenZwolle, ZwolleDoet en de Stadkamer houden 27 januari de vrijwliigerscampagna #watjijdoet. Het wordt tijd dat vrijwilligerswerk af komt van het stoffige imago en iets wat alleen ouderen doen.

Meer dan zestig procent  van de Zwollenaren doet op een of andere manier vrijwilligerswerk en is allang niet iets meer dat alleen ouderen doen. Achter de bar staan tijdens evenementen, actief zijn voor de sportclub van je kinderen, dieren verzorgen of een tuin bijhouden wanneer een ander dit niet lukt. Allemaal voorbeelden van vrijwilligerswerk. Celine is één van de jonge vrijwilligers bij Hedon. Ze heeft een druk schema, maar helpt in haar vrije tijd graag achter de bar. Jan doet al langer vrijwilligerswerk, hij is al jaren actief bij voetbalvereniging SV Zwolle. Hij hoopt dat door de campagne meer jongeren enthousiast worden om vrijwilligerswerk te gaan doen. “Toen ik opgroeide, zag ik hoe hard anderen werkten om de sportvelden te onderhouden. Dat is waar ik het voor doe, zodat de jeugd ook schone sportparken heeft”.

Gratis toolkit voor vrijwilligersorganisaties

“Vrijwilligers zijn onbetaalbaar. Ook de culturele sector kan niet zonder vrijwilligers. Daarom is het de hoogste tijd dat we vrijwilligers in Zwolle eens in het zonnetje gaan zetten! Met de campagne en gratis toolkit is dat voor Zwolse vrijwilligersorganisaties heel eenvoudig”, zegt Freek van der Heide, adviseur Buurtcultuur & Amateurkunst bij Stadkamer. Organisaties kunnen gratis de bordjes met pijlen afhalen, waarna ze aan de slag kunnen met de foto’s.

Vrijwilliger worden

Wil jij graag vrijwilligerswerk doen? Er zijn heel veel mogelijkheden, aan te passen op jouw interesses en beschikbaarheid. “Je kunt al vrijwilliger worden door je één keer in de maand in te zetten voor een ander. Het hoeft niet altijd iets langdurigs te zijn, het kan ook af en toe of voor een korte periode. Belangrijk is dat je iets vindt wat jij leuk vindt om te doen en wat goed bij jou past”, aldus Justin Daems, adviseur van Startpunt Vrijwilligerswerk bij ZwolleDoet.

Meer informatie is te vinden op www.samenzwolle.nl/watjijdoet.

Jan, vrijwilliger bij SV Zwolle

Celine, vrijwillger bij Hedon

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden