Korfballers Sparta Zwolle kunnen niet stunten tegen Dalto

Een schot op de korf van Sparta. Dalto was net iets effectiever

Sparta is  er niet in geslaagd om twee bonuspunten te pakken in de strijd om handhaving in de korfbal hoofdklasse. Het werd 17-20 voor Dalto

De Zwolse korfballers mochten afgelopen zaterdag in eigen huis aantreden tegen het hoger aangeslagen Dalto. In een boeiende eerste helft boden de Zwollenaren een lange tijd goed partij tegen de koploper. Met een dynamisch aanvalsspel en hoge verdedigende druk wisten ze het de ploeg uit Driebergen lastig te maken en werd meerdere keren brutaal de leiding gepakt. Het waren echter de gasten die met een verschil van twee de rust in gingen (10-12).

Na de hervatting kwam Dalto sterker uit de kleedkamer en wisten ze snel een veilige afstand te creëren. De Zwollenaren leefden vlak voor tijd nog een keer op, maar misten de aanvallende slagkracht om zichzelf echt weer terug in de wedstrijd te knokken. Eindstand 17-20.

Zaterdag reist Sparta af naar Barneveld voor de kraker tegen mede-promovendus ODIK. Het verschil op de ranglijst is slecht twee punten in het voordeel van de Zwolse formatie. Winst is dus cruciaal voor Sparta om zichzelf ademruimte te verschaffen in de degradatiestrijd. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 8 februari om 19:00 uur tegen Oost-Arnhem.

Doelpunten Sparta Zwolle: Pim Steenbergen (6), Jeroen Hukema (5), Kaj Raterman (2), Iris de Jong (2), Anique Steenbergen.