Ook in Zwolle maatschappelijke dialoog over laatste levensfase

Bij de laatste levensfase horen belangrijke vraagstukken
Foto: Pixabay

In Zwolle wordt op zaterdag 21 maart huiskamergespekken gevoerd over het thema voltooid leven. Het gaat over de euthenasiewetgeving en waardig ouder worden. Wie mee wil praten kan zich aanmelden.

De huiskamers staan open voor elke geïnteresseerde in dit thema. De gesprekken zijn onderdeel van de maatschappelijke dialoog laatste levensfase, waartoe opdracht is gegeven door minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Maatschappelijke discussie

Het initiatief voor de dialoog komt voort uit het regeerakkoord, waarin het kabinet heeft besloten een brede maatschappelijke discussie te faciliteren over de reikwijdte en toepassing van de huidige euthanasiewetgeving, waardig ouder worden en voltooid leven. Deze drie onderwerpen worden besproken onder het overkoepelend thema ‘de laatste levensfase’. Tijdens de dialoog halen we gedachten, gevoelens en opinies op over de laatste levensfase en bundelen we deze in een eindrapport.

In Zwolle worden huiskamergesprekken georganiseerd waarin mensen hun ervaring, opvattingen, zorgen en wensen kunnen delen over deze onderwerpen. De deelnemers aan de huiskamergesprekken komen vervolgens bijeen in een buurtgesprek, waar ook andere deelnemers bij kunnen aansluiten. Experts gaan dieper in op de thema’s. Hier zal ook een informatiemarkt zijn waar praktische informatie te vinden is over mogelijkheden in de laatste levensfase.

Symposium

De reeks gesprekken sluit af met een symposium op 25 juni, waarin het eindrapport gepresenteerd wordt aan minister Hugo de Jonge. Het eindrapport van deze dialoogreeks stuurt de minister van VWS spoedig daarna aan de Tweede Kamer als verrijking voor de politieke discussie.

Op www.dialooglaatstelevensfase.nl kan iedereen zich aanmelden voor de gesprekken in Zwolle

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden