Studenten van Landstede starten jaar met frisse nieuwjaarsduik in de Agnietenplas

Een frisse start van het nieuwe jaar kan geen kwaad
Foto: Still Zwolle.nieuws

Eerst opwarmen bij het kampvuur, daarna warme chocolademelk en tot slot een intensieve warming-up. De 350 eerstejaars studenten Sport & Bewegen van Landstede MBO worden goed voorbereid op hun nieuwjaarsduik op maandag 6 januari in de Zwolse Agnietenplas. Na afloop is er lekkere soep van Unox. En wie wil kan nagenieten in een van de zes warmwaterbaden.

“Zo’n duik is een fantastische manier om met alle studenten en docenten het jaar te starten”, zegt Rutger Kamphuis docent/coach bij het Landschap Sport & Bewegen. “Het is geweldig om met zo’n enorme groep het water in te gaan. We willen daarom iedereen erin hebben. Vorig jaar was het echt heel koud en lukte dat niet helemaal, maar dit jaar hebben we de voorbereiding en nazorg grondiger aangepakt met extra kampvuren en de warmwaterbaden.”

Buitensport Zwolle

Het is de tweede keer dat de nieuwjaarsduik wordt, maar is dit jaar dankzij de kampvuren en warmwaterbaden grootster van opzet. Sport & Bewegen houdt het evenement samen met Buitensport Zwolle. Derdejaars student Natascha van Gortel, die stage loopt bij het buitensportbedrijf, is verantwoordelijk voor de organisatie. Rutger: “Natascha doet de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching, specialisatie Buitensport. Het organiseren van de nieuwjaarsduik levert haar waardevolle praktijkervaring op. Ervaring die ze goed kan gebruiken als ze na haar opleiding bijvoorbeeld aan de slag gaat als buitensportcoördinator.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden