Aanleg spoorviaduct zorgt voor overlast op de Ceintuurbaan: start werkzaamheden 10 januari

Het viaduct in de Ceintuurbaan gaat de komende tijd voor overlast zorgen
Het viaduct in de Ceintuurbaan gaat de komende tijd voor overlast zorgen
Foto: Google Maps

De verbreding van het spoor tussen Zwolle en Herfte gaar zorgen voor overlast. Aannemer NoorderSpoort begint op vrijdag 10 januari met de bouw van een nieuw spoor- en fietsviaduct over de Ceintuurbaan.

Het spoor tussen Zwolle en Herfte wordt verbreed. In januari 2020 begint aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail met de bouw van een nieuw spoor- en fietsviaduct over de Ceintuurbaan. Dit zorgt voor overlast voor het wegverkeer, met name tijdens de spits. D

Gevolgen werkzaamheden

Van vrijdag 10 januari 19.00 uur tot maandag 13 januari 06.00 uur is de Ceintuurbaan ter hoogte van de spoorkruising afgesloten. Dit is nodig voor het slopen van het oude fietsviaduct. De omleidingsroute loopt voor autoverkeer via de IJsselallee en voor fietsverkeer via de Marsweg. Ter plekke wordt de omleidingsroute aangegeven met borden.

Eén rijstrook

Vanaf maandag 13 januari tot en met juni 2020 is op de Ceintuurbaan ter hoogte van de spoorkruising continu één rijstrook per rijrichting afgesloten. Er geldt dan een maximum snelheid van 50 km per uur. Dit kan met name in de spits leiden tot overlast.

Advies

Verkeer dat tussen de N35 en de A28 rijdt op de route van de wegwerkzaamheden kan nu beter omrijden via de IJsselallee. Dit advies staat ook vermeld op digitale informatieborden aan de weg.

Voor meer informatie: https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte/nieuws/werkzaamheden-spoorviaduct-ceintuurbaan-starten-in-januari

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen