Wrak weginspecteur Ton reist rond ter waarschuwing

Ton Veenstra reist stad en land af om te waarschuwen voor negeren rode kruisen
Foto:

Tot 22.00 uur vandaag staat op de verzorgingsplaats Dekkersland bij Staphorst langs de A28 richting Hoogeveen het wrak van de aangereden auto van weginspecteur Ton. Dit in het kader van de maandag gestarte campagne #nietvoorniX, om aandacht te vragen voor de rode kruizen op de matrixborden boven de snelweg.

Bij de auto zijn ervaringen van weginspecteurs die dit tijdens hun werk meemaakten te beluisteren en te lezen. Weggebruikers die rode kruisen negeren, zorgen voor gevaarlijke situaties. Ton Veenstra ontsnapte ‘op die ene dag in maart 2018’ aan de dood. Hij vertelt zijn verhaal over de aanrijding in onderstaande video:

Rijkswaterstaat

@Rijkswaterstaat

Weginspecteur Marcel is de hele dag onderweg op de snelweg. Marcel kan z’n werk alleen doen dankzij de rode kruisen. Zo’n rood kruis staat er . Nooit. De podcast luister je hier:
iTunes: http://apple.co/2CIjwum 
Soundcloud: http://bit.ly/2UfF7l7 

Andere Tweets van Rijkswaterstaat bekijken

De campagne is op 9 december gestart door minister Cora van Nieuwenhuizen. Negeren van rode kruisen is al langer een serieus probleem. Om het bewustzijn voor de gevaren te vergroten, is de slogan #nietvoorniX gelanceerd. Dit doet Rijkswaterstaat samen met onder andere de politie, ambulance, ANWB, bergers en wegwerkers.

Ministerie IenW@MinIenW

Dagelijks worden rode kruizen boven de weg genegeerd. Daarmee is de veiligheid van oa weginspecteurs van @Rijkswaterstaat in gevaar. ‘Zo’n rood kruis staat er nooit voor niks’, zegt minister @CvNieuwenhuizen. ‘Het is levensgevaarlijk om een rood kruis te negeren’. 🚗

Ingesloten video

187 mensen praten hierover

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie@RWSverkeersinfo

Deze hele week vragen we aandacht voor ❌❌ boven de weg. We hebben veel beelden van rood kruis-regeerders verzameld en gebundeld in deze video.

Ingesloten video

89 mensen praten hierover

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden